جمعی از مداحان کشور در لبیک به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب با حمایت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، اقدام به تأسیس قرارگاه ملی امداد اجتماعی امیرالمومنین (ع) کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، نشست تبیینی آغاز فعالیتهای قرارگاه ملی امداد اجتماعی امیرالمومنین (ع) با حضور مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی برگزار شد.
خبرگزاری مهرسعید محمد در این نشست بیان کرد: رهبر معظم انقلاب به کرات در سخنان خویش بر لزوم استفاده از ظرفیتهای مردمی نهادهای خودجوش غیر دولتی در ترویج فرهنگی اسلامی سخن گفته اند که بهره مندی از ظرفیتهای اقشار مختلف از جمله جوانان متعهد و متخصص و دارای راهکار از جمله آنهاست.
وی افزود: انجام کار در مجموعههای دولتی با کندی و افت و خیز روبروست، ولی بهره گیری از ظرفیتهای خودجوش مردمی این نواقص را ندارد برای همین است که رهبر انقلاب امروز دغدغه آسیبهای اجتماعی و راهکارهای مقابله با آنرا دارند.
مشاور رئیس جمهور گفت: در جامعه یک و نیم میلیون نفری ۸ منطقه آزاد که عموماً مناطق مرزی هستند با مشکلات و محرومیتهای بسیاری روبرو هستیم همچون چابهار که با درصد بالایی از حاشیه نشینی مواجه است، در صورتی که تا اسم مناطق آزاد میآید همه به یاد کیش میافتند، کیش و قشم هم با وجود چهره زیبا درگیر مشکلات بسیاری هستند.
سعید محمد بیان کرد: نسبت به بهبود وضعیت اجتماعی فرهنگی این جامعه کوچک دغدغه داریم و باید کاری صورت گیرد، رهبر معظم انقلاب هم مُصر بر استفاده از ظرفیتهای جامعه مداحان کشور هستند، چرا که هیأتها ساختار دارند، بدنه دارند، از مردم کف محلات تشکیل شده اند و با معضلات اجتماعی آشنایی نزدیک دارند.
وی ادامه داد: چنین جلساتی را با طلاب نیز داشته ایم تا از ظرفیت و حضور آنان در مناطق بهره ببریم، با گروههای جهادی نیز اکنون کاملاً متصل هستیم، مناطق را دیده اند طرح و برنامههایشان را آماده کردند و میدانند کجا نیاز به درمانگاه یا مدرسه دارد، با مجموعههایی همچون بنیاد برکت هم برای طرحهای خود اشتغالی توافقاتی داشته ایم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: در بحث زندانیان جرایم غیر عمد مناطق آزاد هم اقداماتی صورت گرفته است، افراد علاقه مند به کار خیر حضور دارند شما نیز مورد وثوق هستید، اینگونه میتوان خیران و مشکلات را به هم وصل کرد.
سعید محمد تصریح کرد: در ادواری شاید نگاه این بوده که هدف مناطق آزاد صرفاً توسعه اقتصادی است، کسی که پول آورد کار دیگر خواست هم بکند، الان ولی هر فعالیت اقتصادی باید پیوست فرهنگی اجتماعی هم داشته باشد، مجموعهها را موظف کرده ایم از نیروهای بومی استفاده کنند، آموزشگاه فنی و حرفهای تأسیس کرده و آنان را آموزش دهند، نه اینکه بومیان فقط به عنوان نگهبان استفاده شوند، حل کردن همه مشکلات فقط پول نمیخواهد گاهی با تدبیر و اندیشه میتوان موضوعات را حل کرد.
وی با اشاره به نامگذاری این مجموعه به عنوان قرارگاه امیرالمومنین گفت: حضرت علی (ع) مصداق کامل عدالت خواهی و دغدغه اجتماعی بود، تا آنجا که شخصاً به خانه ایتام سر میزد و لقمه نان و خرما به دهان کودکان یتیم میگذاشت، امروز وظیفه داریم با نصب العین رویکرد ائمه معصومین (ع) در تحقق عدالت، رفع محرومیت و توسعه متوازن قدم برداریم.
آسیب اجتماعی مهمترین خطر انقلاب اسلامی است
آسیب اجتماعی مهمترین خطر انقلاب اسلامی استآسیب اجتماعی مهمترین خطر انقلاب اسلامی استدر ادامه این نشست، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد گفت: رهبر انقلاب فرمودند آسیب اجتماعی مهمترین خطر انقلاب اسلامی است، در جلسه هفته قبل با مداحان نیز شاهد بیان دغدغه ایشان در خصوص ورود مداحان به حوزه مقابله با معضلات اجتماعی بودیم.
مهدی حسین زاده افزود: در حوزههای حکمرانی اجتماعی برای حل مسئله، مهمترین مؤلفه ورود مردم به موضوعات است، بهترین ظرفیتهای مردمی ما در هیأت حضور دارند، هیأتها و مداحان امین مردم هستند زیرا همه ما در این هیأتها بزرگ شده ایم، باید ظرفیتهای بالفعل موجود در هیأتها پای کار آسیبهای اجتماعی بیایند.
دبیر قرارگاه ملی امداد اجتماعی امیرالمومنین (ع) نیز گفت: در تلاش هستیم ظرفیت مداحان و ستایش گران اهل بیت در قالب این قرارگاه بکارگیری شود، رهبر معظم انقلاب به دفعات از لزوم ورود مداحان به حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی سخن گفته اند.
علی قجری ادامه داد: امیدواریم تا پایان سال جاری برنامه ریزی ها و بازدیدهای میدانی صورت گرفته و فاز شناسایی و آسیب شناسی را داشته باشیم، تا از ابتدای ۱۴۰۱ کار عملی شروع شود.
در ادامه این نشست، رئیس قرارگاه ملی امداد اجتماعی امیرالمومنین (ع) بیان کرد: امیدواریم فعالیتهای قرارگاه امیرالمومنین (ع) در مناطق آزاد و ویژه الگویی برای کل کشور بشود تا بتوان از این ظرفیتها بهره برد، زمانی به رئیس جمهور وقت گفتم از مشورتهای جامعه مداحان بدون حکم و هزینه بهره ببرید، زیرا ما در میان مردم هستیم، میدانیم چه میخواهند و چه میگویند.
مرتضی طاهری افزود: رهبر انقلاب در دیدار اخیر فرمودند که مداحان در صحنههای مختلف همچون، سیل، زلزله و کرونا خوش درخشیده اند، در جهاد تبیین نیز باید وظیفه خود را انجام دهیم.
کروناطاهری یادآور شد: از قبل انقلاب اهل منبر دنبال فعالیتهای امدادی و جهادی بوده اند، بارها گفته ام که استاد ما مرحوم کافی به تنهایی یک جهاد سازندگی بود، در هر روستایی منبر میرفت اگر مثلاً درمانگاه نداشتند، خشت اول را میگذاشت، مردم پای کار میآمدند، بعد هم پیگیری میکرد تا کار به نتیجه برسد.
این مداح اهل بیت تصریح کرد: مردم نسبت به نوکران اهل بیت علاقه خاصی دارند، چنانچه همواره در مراحل حساس دلشان با نظام، انقلاب و اهل بیت بوده است، انشاالله که به برکت نام امیرالمومنین، ماه با عظمت رجب و ایام الله دهه فجر گامی برای حل مشکلات مردم در این قرارگاه برداشته شود.
حجت الاسلام احمد پناهیان نیز در ادامه این جلسه گفت: کار جهادی سبب حیات مجدد جامعه میشود، اینکه محرومیتهای مستضعفین را ببینیم و بی تفاوت باشیم سبب قساوت قلب میشود، از جمله رسالتهای ما مداحان احیا القلوب است، در آخرالزمان قلب جوانهای ما مورد هجمه قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: مردم نباید از اهل بیت دور بشوند، ضرر کم شدن اعتقاد مردم به اهل بیت از ضرر کم شدن باور آنها به نظام بیشتر است، زیرا به پشتوانه ایمان به اهل بیت بود که انقلاب اسلامی برپا شد و اقشاری که بیشترین اعتقاد را به اهل بیت داشتند به جبههها رفتند و با نثار جان جنگ را پیش بردند.
پناهیان یادآور شد: اتصال به دانشگاه و فناور شدن فعالیتهای جهادی را به فال نیک میگیریم، دشمن چهل سال قبل با تأسیس امثال اندیشکده رند کار علمی برای تخریب اسلام و انقلاب اسلامی را آغاز کرد، اکنون ما باید کار جهادی را با علم پیوند بدهیم به گونهای که مشکلات مردم حل شود ولی تعالی دهی را هم مد نظر داشته باشیم.
شناسه خبر: 18369