ایران و روسیه به صورت رسمی وارد توافقی شدهاند تا سیستمهای پرداخت بین بانکی خود را به یکدیگر متصل کنند و 158 بانک دو کشور در این پروژه به یکدیگر متصل خواهند شد.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس، به گفته یک حقوقدان و کارشناس تحریم، ایران و روسیه به صورت رسمی وارد توافقی شده اند تا سیستمهای پرداخت بین بانکی خود را به یکدیگر متصل کنند.
سباستین بنینک توضیح داد، یک بانک ایرانی و بانک VTB روسیه، پروژه ای را برای اتصال 158 بانک و تسهیل پرداخت ها، سرمایهگذاریها و سایر پروژههای مشترک از جمله حمل و نقل هدایت خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: «پروژههای حمل و نقل نیز این اتصال بهره مند خواهند شد... دو کشور برای تلاش های مشترک خود بازارهای جدید و بسیار جالبی یافتهاند و انجام آسان تر تراکنشها برای همه پرمنفعت خواهد بود.»
به نوشته این گزارش، مشخص است که تحریم های غرب علیه روسیه، اقتصاد این کشور را هدف قرار داده است. صرف نظر از اثربخشی آنها، اقتصاد روسیه در حال حاضر پیش میرود. روسیه برای نجات از این ضربهها نیاز دارد تا جایگزینهایی بیابد. ایران و کریدور منتهی به هند معروف به کریدور بینالمللی شمال- جنوب است، یکی از اقدامات اصلی روسیه برای ایجاد این تنوع بخشی بوده است.
با این حال، روسیه تنها کشوری نیست که تحت تحریمهای غرب قرار گرفته است. ایران چندین دهه است که تحت تحریم قرار دارد و در حالی که اتحادیه اروپا هنوز میتواند با این کشور مبادلات تجاری داشته باشد و روابط تجاری را با آن توسعه دهد، این کار را انجام نمی دهد و برعکس، در حال حاضر در حال تشدید سیاست خارجی و اقتصادی خود در قبال ایران است.
بنینک توضیح داد، در این زمینه هر دو کشور به دنبال راه حل های عملی هستند. به این ترتیب، این بدان معناست که آنها نباید رژیم تحریم یکدیگر را به رسمیت بشناسند. همین امر در مورد هند نیز صدق میکند؛ بطوری که تحریمهای اعمال شده علیه دو کشور را به رسمیت نمیشناسد و فرصتهای مفیدی را در اتصال به زنجیرههای تامین خود با ایران و روسیه میبیند.
هند همچنین از مشارکت ایران و روسیه سود میبرد، زیرا این امر به جریان یافتن یکپارچه حمل و نقل به روسیه و از روسیه منجر خواهد شد. پرداختهای بین المللی و فرآیندهای آن همیشه مانعی برای این برنامهها بوده است. با اقدامات در دست اجرا، این مورد دیگر برای ایران، روسیه و هند که در انتهای کریدور شمال جنوب قرار دارد، صدق نمیکند.
این تحلیلگر اضافه کرد، جدا از پرداختهای آسان تر، یک سیستم بین بانکی متصل راه را برای سرمایهگذاری روسیه در ایران باز میکند. به طور کلی، تمامی انواع تراکنشهای اقتصادی میان دو کشور تسهیل خواهد شد.
پایان پیام/