تهران- ایرنا- یک کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم در ماههای اخیر، بازار سرمایه را به عنوان اولویت دوم اقتصادی خود قرار داده است، افزود: دولت پس از مهار تورم، اقدامات حمایتی خوب و موثری از بورس داشته است که شاخصترین آنها مصوبات ۱۰ بندی بود.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا از سازمان بورس و اوراق بهادار، «نیما میرزایی» به اخذ مالیات از سپردههای بانکی حقوقی ها و تاثیر آن بر روند معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: به صورت سنتی بازارهای سفته بازانه سکه، دلار و حتی سپرده های بدون ریسک در ایران از تورهای مالیاتی دور بودهاند و سوداگران اقدام به تزریق بخش قابل توجهی از نقدینگی خود در این بازارها میکنند.
وی اظهار داشت: حتی بازارهای مصرفی خودرو و ساختمان نیز طی رفتارهای دسته جمعی غیرسازنده به مقصد پولهای سرگردان با هدف سفته بازی کم ریسک اضافه شدند.
میرزایی با بیان اینکه دولت سیزدهم اقدامات حمایتی خوب و موثری از بورس در دستور کار خود قرار داد، خاطرنشان کرد: از میان همه ابزارها، وضع مالیات بازدارنده بر این بازارها میتواند به عنوان بهترین کمک به بورس یا به تعبیر بهتر کمک به تولید، کنترل بازارهای غیرمولد یا بخش سفته بازانه آنها تلقی شود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: این موضوع باید مورد توجه باشد که مهمتر از پهن کردن تور مالیات برای آنها، میزان مالیات در نظر گرفته شده برای هر بخش باعث میشود تا جذابیت بازارهای مورد اشاره برای جذب نقدینگی غیرمصرفی به کمترین میزان برسند.
وی اظهار داشت: در کنار این موضوع کاهش نرخ بهره بدون ریسک نیز منابع زیادی را میتواند آزاد کند که در صورت کنترل بازارهای موازی، بخش قابل توجه آن به دلیل جنس سرمایه گذاران آن به سمت بورس و تولید حرکت خواهد کرد.
میرزایی ادامهداد: ثبات اهرم های اقتصادی بهخصوص نرخ های ارز، بهره و سوخت و چشم انداز مشخص آنها در سال های پیش رو، به عنوان بهترین سیگنال حمایتی بلندمدت از بازار محسوب می شود.
این کارشناس بازار سرمایه به اقدام سازمان امور مالیاتی در زمینه معافیت مالیات سود سپرده های بانکی صندوقهای سرمایهگذاری اشاره کرد و گفت: این مصوبه یکی از بزرگترین اقدامات حمایتی و تکمیلی دولت در کنار بسته حمایتی مصوب شده در زمستان بود.
وی خاطرنشانکرد: براساس پیشبینیهای انجام شده، به نظر میرسد که صندوقهای سرمایهگذاری نه تنها با خروج سنگین نقدینگی از محل تصمیمات اخیر رو به رو نباشند بلکه خود محل جذب سرمایههای حقوقی خارج شده از بانکها باشد.
میرزایی اظهار داشت: با توجه به حجم بالای نقدینگی حفظ و اضافه شده به این صندوقها و سرمایهگذاری درصدی از صندوقهای درآمد ثابت در سهام، بهطور طبیعی سهام حاضر در صندوقها نیز با استقبال مضاعفی رو به رو خواهند شد.
وی در پایان گفت: تعیین سقف نرخ گاز صنایع و کاهش مالیات از جمله اقداماتی بود که دولت سیزدهم در حمایت از بورس در دستور کار خود قرار داد و توانست نمره قابل قبولی را در این زمینه کسب کند که اکنون اثر این اقدامات را در تابلو معاملات بورس شاهد هستیم.
شناسه خبر: 221870