تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی مورد نیاز کشور تامین است و کمبودی در این زمینه وجود ندارد، گفت: با افزایش عرضه این محصولات از استانهای جنوبی بهزودی قیمتها متعادل میشود.
«حسین اصغری» امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره افزایش قیمت گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی در بازار افزود: افزایش قیمت این محصولات در بازار به دلیل کمبود تولید نبوده، بلکه توزیع و بازاررسانی به موقع آنها مشکل داشته است.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تولید محصولات اصلی براساس برنامهریزی تولید هرساله انجام میشود، اظهار داشت: در فصل بهار امسال (۱۴۰۱) تولید ۹۹۰ هزار تن گوجه فرنگی در سطح ۲۲ هزار و ۶۰۰ هکتار، تولید ۵۳۴هزار تن سیب زمینی در سطح ۱۸ هزار هکتار و تولید ۸۳۴ هزار تن پیاز در سطح ۱۷ هزار و ۳۰۰ هکتار انجام می شود.
وی تصریح کرد: اکنون بخش عمده گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی مورد نیاز از استان های جنوبی شامل بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان وارد بازار سراسر کشور می شود و نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
اصغری از روند کاهشی قیمتها با افزایش عرضه این محصولات خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلوگرم گوجه فرنگی برحسب کیفیت بهطور متوسط سرمزرعه بین چهار تا هفت هزار تومان و در میدان مرکزی میوه و تره بار بین ۶ هزار تا ۱۰ هزار تومان بوده است.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشانکرد: طبق آمار سال زراعی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰، در مجموع بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولید در سطح ۱۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار، پنج میلیون و ۵۱ هزار و ۱۰۰ تن سیب زمینی در سطح ۱۴۳ هزار و ۲۶۰ هکتار و سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن پیاز در سطح ۶۷ هزارو ۸۰۰ هکتار تولید شده بود که کفاف بازار کشور را میدهد.
وی افزود: طبق روال هر سال با تغییر فصل خللی در بازار رسانی برخی محصولات صیفی انجام می شود که پس از مدت زمان کوتاهی مشکل برطرف شده و قیمت ها به ثبات می رسد.
به گزارش ایرنا، در حالی قیمت محصولات کشاورزی در دو هفته اخیر با نوسان روبهرو شد که نرخ گوجه فرنگی در هفته دوم تعطیلات نوروز به بیش از ۲۵ هزار تومان و در هفته نخست ماه مبارک رمضان به ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان در برخی استان ها رسید.
به گفته «مصطفی دارایینژاد» رییس اتحادیه بارفروشان، یکی از دلایل اصلی این امر اعتصاب کامیونداران به دلیل نبود سوخت کافی و پایین بودن کرایه بارگیری محصولات کشاورزی بوده است، یعنی با وجود اینکه ۱۷ درصد به تعرفه کامیونداران اضافه شد اما آنان تمایلی به بار زدن محصولات کشاورزی نداشتند.
اما با رایزنیهای انجام شده بین کشاورزان و کامیونداران و افزایش ۱۰ درصدی نرخ کرایه بار، از روز پنجشنبه (هجدهم فروردینماه) بارگیری محصولات کشاورزی برای ۳۰ استان کشور شروع شد و همین امر تنش قیمتی در میدان اصلی میوهوتره بار را کاهش داد.
وضعیت بازار از روز جمعه (نوزدهم فروردین ماه) نشان میدهد که با عرضه گسترده گوجه فرنگی در میادین میوه و تره بار، این محصول با قیمت بین ۹ تا ۱۲ هزار تومان به فروش میرسد و شواهد حاکی است که در روزهای آینده نرخ این محصول کاهش یابد.
شناسه خبر: 234026