اکونومیک 24
09 دی 1403 - 09:56

سازمان دامپزشکی: گزارشی از آنفلوانزای پرندگان در کشور نداریم

مدیرکل دفتر مدیریت بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر اپیدمی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور نداشته ایم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم کرمی  مدیرکل دفتر مدیریت بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور گفت: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک مشکل بین المللی است که چندین سال است جهان با آن درگیر است اماتاکنون گزارشی مبنی بر اپیدمی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور نداشته ایم.

مدیرکل دفتر مدیریت بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: دنیا در سال‌های گذشته در رویارویی با این بیماری با مشکلاتی روبه‌رو بود، اما سازمان دامپزشکی کشور با تغییر استراتژی در سال 97 و اعمال برنامه واکسیناسیون، تقویت سیستم پایش و تشخیص و ارتقای سطح امنیتی زیستی واحدهای پرورشی توانستیم از سال 98 به بعد گزارشی از اپیدمی این بیماری نداشته باشیم.

وی تصریح کرد: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به دلیل تغییری که ناشی از مهاجرت پرندگان وحشی در کریدورهایی بین المللی ثبت شده رخ می دهد که کشور ما در مسیر دو کریدور مهاجرت پرندگان مهاجر قرار گرفته است و این پرندگان مخزن ورود و انتقال ویروس آنفلوانزا هستند.

این مقام مسئول اضافه کرد: بنابراین در مناطقی که این پرندگان زمستان گذرانی دارند و فرود می آیند، سیستم پایش مراقبت فعال و غیرفعال ما خیلی دقیق اعمال می شود و در حیات وحش سیستم مراقبت غیرفعال ما با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست است یعنی چنانچه تغییری در سلامتی پرندگان وحشی که در تالاب ها و آبگیرها شناخته شده داریم انجام می شود.

کرمی گفت: وقتی گزارشی به سازمان دامپزشکی اعلام می شود دامپزشکی به طور سریع با نمونه برداری و آزمایش نتیجه را به سازمان حفاظت محیط زیست یا سایر دستگاه های مشابه اعلام می کند و سیاست ما در بحث کنترل آنفلوانزا این است که کانون های به شکل پراکنده و انفرادی عموما در مناطق تالاب ها و ابگیرها و حیات وحش است عدد اندکی است که بلافاصله شناسایی حذف و معدوم سازی می شوند.

وی افزود: نمونه برداری ها و پایش ها در شعاع 3 کیلومتری و 10 کیلومتری این کانون ها انجام می شود.

وی اضافه کرد: ما هر ساله برنامه پایش فعال داریم هم در جمعیت بومی روستایی و هم در واحدهای پرورش مرغ صنعتی اجرای می شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور گفت: در تابستان سال 1403 در کل کشور طیور بومی بیش از 270 هزار نمونه از 3 هزارو 625 روستا که در واقع براساس مدل های بیولوژیک تعیین شده بودند که دو مرحله ای بود در مرحله اول سرمی و مرحله دوم مولکولی کار انجام دادیم و ردپایی از ویروس انفلوانزا را نداشتیم.

وی اظهارداشت: در مرحله دوم که اکنون در حال اجراست از 120 هزار نمونه از واحدهای پرورش مرغ تخمگذار و مولد کشور که این نمونه ها انجام می شود آزمایش ها واحدهای پرورش مرغ تخمگذار و مولد انجام می شود تاکنون گزارش از ردپای ویروس آنفلوانزا در واحدهای صنعتی نداشته ایم البته این طرح تا پایان دی ماه ادامه می یابد که گزارش نهایی بعد از اتمام طرح اعلام خواهد شد.

کرمی اضافه کرد: بیماری در کشور ما کنترل شده است اما انتقال از طریق پرندگان وحشی امری است که نمی شود از آن اجتناب کرد همانگونه که در دیگر کشورهای دنیا نیز این مشکل وجود دارد.

مدیرکل دفتر مدیریت بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: اکنون در اروپا و امریکای شمالی گزارش وقوع بیماری در حیات وحش و طیور روستایی و صنعتی در ایالات متحده امریکا در نوامبر داشتند در انگلستان داشتند

وی با بیان اینکه دنیا با این بیماری به دلیل مخزن بودن ورود پرندگان وحشی مهاجر روبروست افزود: مهاجرت پرندگان وحشی امری است که قابل کنترل نیست.

این مقام مسئول اظهارداشت: آنچه اهمیت دارد آشنایی با اپیدمی بیماری و اقدامات احتیاطی و پیشگیری است و جمعیت حساس را تحت پوشش واکسن بردیم در سیستم مراقبت چه فعال چه غیرفعال اعمال می شود از سیستم پایش ما به صورت متمرکز کشوری داریم و یک پایشی در تالاب ها و مناطق خاص گزارش مشکوک و علائم باشد در شعاع 10 کیلومتری این واحد پایش را در جمعیت روستایی انجام می دهیم

به گفته کرمی، تا این لحظه هیچگونه شرایط اپیدمی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را نداریم.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1821670

مهمترین اخبار اقتصادی: