مدیرعامل صندوق مشترک استانها و سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی گفت: در سطح روستاها و دهستانها بیش از ۲۵۰۰ مرکز خدمات کشاورزی غیر دولتی تاسیس شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، عبدل ودود حیدری مقدم با بیان اینکه یکی از اهداف صندوق مشترک استانها و سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی این است که به کشاورزی بخش قراردادی ورود کند؛ یعنی زمانی که در نظر است محصولی تولید شود از الان بدانیم محصول کجا میخواهد مصرف شود و بازرگان این محصول کیست. از این رو قراردادهایی را با یکسری کشاورزان در روستاها منعقد کردیم که بتوانیم محصولات تولیدی انها را بر اساس پیشنهاداتی که به ما دادند بر اساس استاندارد خودشان تولید کنیم.
مدیرعامل صندوق مشترک استانها و سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی با اشاره به برخی مشکلات کشاورزانی که سالهای قبل به ویژه در زمینه صادرات کیوی و فلفل دلمه با آنها مواجه بودند افزود: ما استاندارد کشورهای دیگر را نداشتیم، ولی هم اکنون در سازمان نظام مهندسی یک qrkod برای هر کشاورز تعریف شده که نمایانگر این است که کشاورز مذکور در کدام منطقه است و از همه مهمتر این محصول بر چه اساس و استانداردی تولید شده است و از سوی دیگر میزان سموم و کودهای شیمیایی که در این محصول به کار برده شده را مشخص میکند.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر مصمم هستیم دانش را به کمک مهندسان کشاورزی به داخل روستاها بیاوریم؛ به عبارت دیگر نظاممند کردن بخش کشاورزی تا یاوری باشند برای کشاورزان روستا.
حیدری مقدم اظهار داشت: این مهندسان کشاورزی موضوع کارکردشان برای کشاورزی شامل گرفتن حقوق و مزایا نمیشود. به دلیل اینکه چنین برنامهای مقرون به صرفه برای کشاورزان نیست.
مدیرعامل صندوق مشترک استانها و سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی اظهار داشت: یکسری مراکز خدمات دولتی داریم که سالهاست مشغول فعالیت است، ولی هم اکنون در سطح روستاها و دهستانها بیش از ۲۵۰۰ مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی داریم که وظیفه انها ایجاد دسترسی کشاورزان آن روستا یا دهستان به مهندسان کشاورزی است.