تهران- ایرنا- حمایت دولت از کسبوکارهای نوپا و شرکتهای دانش بنیان امری معقول و متداول است؛ همانگونه که در شعار امسال نیز بر واژه دانشبنیان تأکید شده است.
کسبوکارهای نوپا با توجه به ظرفیت و سرعت بالای رشد، تأثیرگذاری آنان بر بهبود خدمات بخش عمومی و بهبود وضعیت اقتصاد دیجیتال، میتوانند نقشی کلیدی در اکوسیستم اقتصادی کشور بازی کنند.
یکی از حوزههای مهم و راهبردی این حوزه، کسب و کارهای نوپای حوزه سلامت است. در مقالهای که اخیراً توسط هاروارد بیزینس ریویو ( HBR) منتشر شده است، بر ضرورت تعامل و درهم تنیدگی بیش از پیش حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با حوزه سلامت تأکید شده است. همهگیری کرونا نشان داد ضعیفهای جدیدی در حوزه سلامت الکترونیک وجود دارد و همکاریها و حمایت دولتها از فناوران حوزه سلامت امری ضروری و مفید قلمداد می شود.
کمیسیون پهنای باند برای توسعه پایدار سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷ با تأکید بر همکاری میان شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و شرکتها و سازمانهای بخش سلامت نشان داد توسعه اینگونه همکاریها نتایجی از قبیل افزایش دسترسی و کیفیت مراقبتهای پزشکی، کاهش هزینه ارائه خدمات پزشکی، بهبود وضعیت آموزش از راه دور، بهبود مدیریت دادهها برای نظارت، گزارشدهی، پاسخگویی و نظارت، توانمندسازی بیماران برای پذیرش مسئولیت و مدیریت سلامت خود و تسهیل ارتباط بین کارکنان بهداشت، متخصصان و بیماران را در پی خواهد داشت. بدیهی است که سایر حوزه نیز همچون حوزه سلامت از فناوریهای نوین تأثیرپذیر اند.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با درک اهمیت این موضوع و بنا به رسالت وجودی خود عزم دارد تا در راستای حمایت از تمامی کسب و کارهای نوپا و شرکتهای دانش بنیان اقداماتی همچون بهبود فرآیندهای قانونی، تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت، ایجاد شفافیت اطلاعاتی، ایجاد دسترسی به اطلاعات وزارتخانه، ایجاد گفتمان مشاوره محور، بسترسازی برای ایجاد فضای رقابت سالم و سایر حمایتهای لازم را در دستور کار قرار دهد.
امید است با حمایتها و بسترسازی دولت، در سال پیشرو بیش از پیش شاهد رشد و شکوفایی اقتصاد کشور ایران باشیم.
شناسه خبر: 216195