اکونومیک 24
14 خرداد 1402 - 11:15

صندوق بین‌المللی پول: اروپای شرقی با جراحت عمیق اقتصادی مواجه است

رئیس صندوق بین‌المللی پول با اشاره به «جراحت» اقتصادی اروپای شرقی گفت: تورم بالا و رشد اقتصادی ضعیف همچنان چالش‌های اصلی این منطقه است.

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، کریستالینا جورجیوا، مدیر صندوق بین المللی پول (IMF) گفت، اروپای شرقی و جنوب شرقی با «جراحت» اقتصادی و تورم بالا همراه با رشد ضعیف مواجه است.

جورجیوا در کنفرانسی به میزبانی صندوق بین‌المللی پول و بانک ملی کرواسی در دوبرونیک گفت: «با توجه به رشد اقتصادی، منطقه با زخم‌های عمیق اقتصادی مواجه است.»

چشم‌انداز فعلی صندوق بین‌المللی پول در سال 2024 برای این منطقه، به استثنای بلاروس، روسیه و اوکراین، 3.5 درصد کمتر از پیش‌بینی این نهاد پیش از همه‌گیری کرونا در سال 2020 است.

رئیس صندوق بین‌المللی بیان کرد: «این مانند برداشتن 50 میلیارد یورو از جیب مردم در این 5 سال است.»

جورجیوا اظهار تاکید کرد، تورم بالا و رشد اقتصادی ضعیف همچنان چالش‌های اصلی منطقه است.

وی افزود: «تورم اصلی از اواخر سال 2022 کاهش یافته است اما هنوز به طرز دردناکی بالاست و هنوز نشانه واضحی از کاهش وجود ندارد ما پیش‌بینی می‌کنیم که تورم در سال 2024 بسیار بالاتر از اهداف بانک مرکزی خواهد بود.»

رئیس صندوق بین‌المللی پول با تاکید بر نیاز به کاهش تورم و در عین حال حفظ روند بهبود و پایه‌گذاری رشد آینده، گفت، این فرآیند نیازمند سیاست‌های پولی، مالی و ساختاری است.

این مقام صندوق بین‌المللی پول از بانک‌های مرکزی خواست تا سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه خود را حفظ کنند؛ وی این موضوع را رد نکرد که در صورت ثابت ماندن تورم، باید این سیاست‌ها تشدید شوند.

وی همچنین از دولت‌ها خواست تا امنیت انرژی را در این منطقه بهبود بخشند و سرمایه‌گذاری دولتی و خصوصی در انرژی‌های تجدیدپذیر را افزایش دهند.

 در این رابطه، جورجیوا گفت، دولت‌ها می‌توانند اهداف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای بلندپروازانه‌تری اتخاذ کنند و سیاست‌های موثرتری را برای دستیابی به این اهداف اجرا کنند.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1260907

مهمترین اخبار اقتصادی: