رویترز طی گزارشی نوشت تولید و صادرات نفت ایران در ماه آگوست به رقم پیش از اعمال تحریمها رسیده و ایران در دور زدن تحریمها بسیار موفق بوده است.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس، رویترز به نقل از شرکتهای مشاورهای و شرکتهای رهیابی محمولههای نفتی نوشت، با وجود تحریمهای آمریکا، تولید و صادرات نفت ایران در ماه آگوست (مرداد ماه) افزایش یافته است.
به گفته تحلیلگران، به نظر میرسد، افزایش رقم صادرات نفت ایران در نتیجه موفقیت ایران در دور زدن تحریمها و احتیاط واشنگتن در اجرای این تحریمها بوده است.
آمریکا تلاش کرده تا صادرات نفت ایران را از سال 2018 محدود کند زمانیکه دونالد ترامپ از توافق هستهای منعقده با ایران در سال 2015، خارج شد و تحریمهای با هدف محدود کردن درآمدهای نفتی ایران را دوباره اعمال کرد.
اما بر اساس آمارهای (حرکت) نفتکشها، صادرات نفت ایران در دوره جو بایدن، رئیسجمهور فعلی افزایش یافته و چین بزرگترین خریدار نفت ایران است.
شرکت مشاورهای SVB اینترنشنال برآورد کرده است، تولید نفت ایران در ماه آگوست به 3.15 میلیون بشکه در روز یعنی بالاترین رقم از سال 2018، افزایش یافته و صادرات نفت خام و میعانات گازی به نزدیک 2 میلیون بشکه در روز رسیده است.
سارا وخشوری، مدیر SVB اینترنشنال معتقد است: «ایران در مسیر رسیدن به سطح تولید پیش از اعمال تحریمهای نفتی است.»
به نوشته رویترز، سه شرکت دیگر رهیابی محمولههای نفتی نیز برآورد مشابهی داشتهاند.
از طرفی، قیمت بالای نفت یک تهدید سیاسی برای بایدن در انتخابات ریاستجمهوری نوامبر 2024 محسوب میشود. از اینرو، عرضه بیشتر در بازارهای جهانی میتواند قیمتها را پایین نگه دارد.
به گزارش فارس، درحالیکه اخیرا رسانههای غربی تلاش میکنند افزایش صادرات نفت ایران را به مذاکره دو کشور با یکدیگر گره بزنند و اما آنچه دولت بایدن به صورت رسمی اعلام میکند، موضوع دیگری است و واشنگتن همچنان بر اجرای تحریمها اصرار دارد.
به طوریکه که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این رابطه گفته است، دولت به اجرای تحریمها علیه ایران ادامه میدهد و ارقام صادرات نفت در طول زمان و بر اساس روششناسی در نوسان است.
«ما همچنین به صورت منظم با سایر کشورها در تعامل هستیم تا با قدرت آنها را از انجام اقداماتی که بر خلاف تحریمهای ایران است، منصرف کنیم.»
وزارت خزانهداری آمریکا از اظهارنظر در این رابطه خودداری کرده است.
* متوقف کردن ایران دشوار است
به گفته تحلیلگران، ایران سالهای زیادی است که با اقداماتی نظیر انتقال کشتی به کشتی یا دستکاری فرستندههای GPS به گونهای که کشتیها در موقعیتهای مختلف دیگر نشان دهد، تحریمها را دور میزند و این کشور هر روز در این تاکتیکها بهتر میشود.
بن کیهیل، تحلیلگر اندیشکده مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی گفت، ایران برای محمولههای نفتی خود به چین تخفیفهای زیادی داده است و این امر خریداران را به خرید نفت این کشور تشویق میکند.
« جای تعجب ندارد اگر شما برای نفت خود تخفیف بگذارید که تقاضا برای آن بالا برود. من فکر میکنم متوقف کردن این تجارت دشوار است.»
بر اساس آمارهای تحلیلگران و کشتیرانی، نفت ایران همچنین به سوی سوریه و ونزوئلا هم میرود.
بر اساس آمارهای سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام، اوپک، تولید نفت 3.15 میلیون بشکه در روز ایران، بالاترین رقم از سال 2018 برای این کشور به شمار میرود.
پایگاه «تنکرترکرز» که محمولههای نفتی را برآورد و دنبال میکند، تخمین زده است، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به طور متوسط در 27 روز نخست ماه آگوست به 1.92 میلیون بشکه در روز رسیده است که بر اساس آمارهای رویترز، 1.77 میلیون بشکه در روز این رقم به صادرات نفت خام اختصاص دارد.
بر اساس آمار این شرکت، صادرات نفت خام ایران در ماه آگوست، بالاترین رقم در سال جاری میلادی است.
یک شرکت رهیابی نفتکشها که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد، میزان صادرات ماه آگوست ایران بالای 1.5 میلیون بشکه در روز است.
موسسه کپلر، دیگر شرکت رهیابی محمولههای نفتی پیشبینی کرد، رقم صادرات نفت ایران در ماه آگوست حدود 1.2 میلیون بشکه در روز باشد. این شرکت معمولا بعدا در ارقام برآوردی خود تجدیدنظر و آنها را اصلاح میکند.
آمار رسمی صادرات نفت ایران وجود ندارد. شرکتهای ردیابی نفتکشها از آمارهای ماهوارهها و بارگیری بندرها برای رصد محمولههای نفتی استفاده میکنند.
رسانههای ایران به نقل از وزیر نفت این کشور اعلام کردهاند، تولید نفت خام این کشور تا پایان ماه سپتامبر (شهریور) به 3.4 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
پایان پیام /