مصوبه هیات وزیران درخصوص برنامه اقدامات دولت جهت افزایش سرمایه گذاری برای تولید در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، تصویبنامه مصوب جلسه مورخ 1404/02/14 هیات وزیران درخصوص «برنامه اقدامات دولت جهت افزایش سرمایه گذاری برای تولید در سال 1404» امروز 1404.02.20 توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.
در این مصوبه آمده است:
هیئت وزیران در جلسه 1404.2.14 به پیشنهاد کارگروه ویژه پیگیری تحقق شعار سال 1404 با همکاری دستگاههای اجرایی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برنامه اقدامات دولت جهت افزایش سرمایه گذاری برای تولید در سال 1404 را در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط به شرح زیر تصویب کرد.
ماده 1 در این تصویب نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند.
1- وزارت وزارت امور اقتصادی و دارایی
2- بانک مرکزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
3-سازمان سازمان برنامه و بودجه کشور
4- قانون برنامه قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403
ماده2 - وزارت با همکاری سازمان بانک مرکزی صندوق توسعه ملی و سایر دستگاه های اجرایی و در چهارچوب برنامه تأمین مالی رشد موضوع بند (الف) ماده (3) قانون برنامه و آیین نامه اجرایی بند مذکور برنامه منابع مالی لازم برای سرمایه گذاری در سال 1404 مشتمل بر میزان منابع و نحوه تأمین آن از بازارها و بخشهای مختلف را ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب نامه تهیه و به تصویب به هیئت وزیران برساند.
ماده 3 -در راستای افزایش بهره وری سرمایه و استفاده حداکثری از ظرفیت واحدهای صنعتی و با هدف توسعه بازار و ایجاد هم افزایی بین بخش بازرگانی و تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارتخانه های جهاد کشاورزی و بهداشت درمان و آموزش پزشکی و معاونت رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور شیوه نامه حمایت از تولید برون سپاری شده تولید بدون کارخانه را ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب نامه تدوین و ابلاغ نموده و بر حسن اجرای آن نظارت نماید.
ماده 4 -در راستای دستور العمل تدوین تصویب اجرا و نظارت بر طرحهای پیشران موضوع تصویب نامه شماره 178091 ات 63438 هـ مورخ 1403٫11٫17 وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری دستگاههای اجرایی ذی ربط و تشکلهای بخشهای خصوصی تعاونی و عمومی غیر دولتی نسبت به شناسایی و تعریف طرح های صادرات محور حداقل شصت درصد (160) محصولات صادراتی با رویکرد توسعه تجارت از محل اعتبارات مصوب مربوط اقدام نموده و بسته مشوق های سرمایه گذاری ویژه این طرحها مشتمل بر موارد زیر را با همکاری وزارت سازمان بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب نامه برای تصویب به هیئت وزیران و یا سایر مراجع ذی صلاح حسب مورد ارائه نماید:
1- پرداخت مشوق نقدی صادرات
2-ارایه تسهیلات بانکی
3-یارانه نرخ سود بانکی
4-یارانه تأمین مالی از بازار سرمایه
5-انعطاف پذیری در شرایط رفع تعهد ارزی
6-تأمین ارز مورد نیاز سرمایه گذاری
تبصره - طرح های موضوع این ماده باید صرفاً و تماماً متعلق به بخشهای خصوصی تعاونی و عمومی غیر دولتی باشد.
ماده 5 -وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری دستگاههای اجرایی ذی ربط و در چهارچوب بند (ت) ماده (48) قانون برنامه و به منظور هدایت و جهت دهی سرمایه گذاری تکمیل زنجیره و ارتقاء ارزش افزوده صنایع ظرف سه ماه از ابلاغ این تصویب نامه دستورالعمل سرمایه گذاری صنعتی را با تأکید بر تسهیل گری و نظاممند کردن نحوه تخصیص مشوقهای صنعتی، اعم از تسهیلات مالی و با اعمال تخفیفات ویژه برای فعالیتهای دارای اولویت در سطح ملی و منطقهای در چهارچوب قوانین و مقررات تدوین و ابلاغ نماید.
ماده 6 -وزارت از طریق شورای عالی بورس و اوراق بهادار و با همکاری بانک مرکزی به نحوی نسبت به افزایش ساعات معاملاتی بازار اوراق بدهی منطبق با ساعات فعالیت بازار پول اقدام نماید که امکان تسویه روزانه معاملات فراهم شود.
ماده 7 -در راستای تسهیل دسترسی شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای کوچک و متوسط (اس ام ای تولیدی به بازار سرمایه شورای عالی بورس و اوراق بهادار نسبت به کاهش کارمزد پذیرش و معاملات ثانویه و ساده سازی فرآیندهای پذیرش این شرکت ها در بازار سرمایه اقدام نماید.
ماده 8 -به منظور توسعه دامنه موارد قابل توثیق و تسهیل تأمین مالی تولید در کشور دستگاههای اجرایی ذی ربط، ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب نامه با رعایت مواد (7) تا (10) قانون تأمین مالی تولید و زیر ساختها مصوب 1402 ابزارها، ماشین آلات و سایر موارد قابل توثیق در صنایع تولیدی مرتبط با حوزه عملکرد خود را شناسایی و جهت تأیید و تصویب به شورای ملی تامین مالی موضوع ماده (2) قانون مذکور ارائه نمایند.
ماده 9 -وزارت ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب نامه امکان ثبت درخواست سرمایه گذاریهای بی نام در استانها از طریق درگاه ملی مجوزها و با ایجاد افزونه ای در درگاه مذکور را فراهم کرده و به طور مستمر در یک بستر مناسب اطلاع رسانی عمومی نماید.
ماده 10 -دستگاههای اجرایی موظفند جهت وضع هر گونه مقرره جدید و تغییر رویههای اداری، ضوابط تدوین تصویب و ابلاغ مقررات موضوع قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب 1390 را رعایت نمایند.
تبصره 1 وزارت با همکاری معاونت حقوقی رئیس جمهور شکایات ثبت شده در سامانه 243012 در خصوص با مقرراتی که بدون رعایت ضوابط مربوط وضع شده اند را به دستگاه وضع کننده مقرره و نهادهای ذی ربط اطلاع دهد.
تبصره 2- هیئت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار در چهارچوب اختیارات قانونی خود پیشنهاد ابطال هرگونه مقرره جدیدی که بدون رعایت ضوابط مربوط تصویب شده و در محیط سرمایه گذاری و کسب و کار کشور ناهماهنگی ایجاد میکنند را به مراجع ذی صلاح ارائه نماید.
ماده 11 -بانک مرکزی با همکاری وزارت فرایند اتصال شناسه های یکتا به حساب تجاری و قطع ارائه خدمات پایانه های فروشگاهی و درگاه های پرداخت حساب تجاری اشخاصی که شناسه یکتا ندارند را ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب نامه عملیاتی نماید.
ماده 12 -در راستای تأمین مالی اجرای طرح های بزرگ و اولویت دار دانش بنیان مورد تأیید معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور بانک مرکزی می تواند مجوزهای لازم برای انتشار اوراق گام یا گواهی سپرده مدت دار خاص به عاملیت بانکهای عامل و منابع ریالی مردم و بانکها برای تسهیلات ایجادی و سرمایه در گردش را صادر نماید.
برای مشاهده متن کامل این مصوبه اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/