دفتر آمار ملی انگلیس (ONS) اعلام کرد که بدهی دولت این کشور به ۱۰۰% تولید ناخالص داخلی رسیده و در بالاترین سطح خود از دهه ۱۹۶۰ قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، دفتر آمار ملی انگلیس (ONS) روز جمعه اعلام کرد که بدهی دولت این کشور به 100% تولید ناخالص داخلی رسیده و در بالاترین سطح خود از دهه 1960 قرار دارد.
طبق گزارش این دفتر، بدهی دولت انگلیس در ماه اوت افزایش یافت و به 13.7 میلیارد پوند (18.2 میلیارد دلار) رسید که معادل ارزش سالانه کل تولید اقتصاد این کشور است.
گرانت فیتزنر، اقتصاددان ارشد دفتر آمار ملی در این باره گفت: استقراض (دولت) طی ماه گذشته نسبت به رقم سال 2023 بیش از 3 میلیارد پوند افزایش نشان میدهد که سومین استقراض بزرگ ماه اوت در تاریخ (این کشور) است.
دارن جونز، معاون اول وزیر دارایی انگلیس، این دادهها را نشاندهنده وضعیت نگرانکننده امور مالی عمومی که از محافظهکاران به ارث رسیده است، دانست. وی هشدار داد که حزب کارگر برای بازسازی اقتصاد باید «تصمیمات سخت» بگیرد.
وی گفت: وقتی به قدرت رسیدیم، اقتصادی را به ارث بردیم که به درد قشر کارگر نمیخورد. دادههای امروز نشان میدهد که استقراض ماه اوت در تاریخ، به غیر از دوره همهگیری کرونا، بالاترین رقم است.
این مقام انگلیس در ادامه افزود: بدهی 100% تولید ناخالص داخلی است که بالاترین سطح از دهه 1960 است.
بر اساس این گزارش، بدهی دولت این کشور طی بحران مالی جهانی در سال 2008 و سپس در دوران همهگیری کووید-19 افزایش یافت. رشد اقتصادی ضعیف از آن زمان تاکنون نیز به افزایش کسری بودجه کمک کرده است.
مات سوانل، مشاور اقتصادی ارشد در باشگاه آیتم EY، نیز هشدار داد که وضعیت مالی انگلیس «چالشبرانگیز» است و احتمالاً «در بقیه سال تشدید شود».
انتهای پیام/