دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور با اشاره به شناسایی 215 مشکل در واحدهای تولیدی گفت: خط قرمز دولت جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی است.
به گزارش خبرگزاری فارس، صدیف بیگزاده امروز در حاشیه اولین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور در سال 1401 در جمع خبرنگاران، گفت: اولین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور در سه محور کار خود را آغاز کرد.
وی افزود: محور اول برنامههای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور در سال جاری با توجه به نامگذاری امسال به سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، حفظ سطح اشتغال واحدهای تولیدی فعلی و راهاندازی واحدهای راکد و نیمه فعال است.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور با بیان اینکه 215 مورد مشکل برای واحدهای صنعتی شناسایی شده است، بیان داشت: براین اساس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید این مشکلات را دستهبندی کرده که از جمله این مشکلات میتوان به مسائل بانکی، مالیاتی، تامین اجتماعی، بازار تولیدات، تامین مواد اولیه، زیرساختها اشاره کرد.
وی افزود: برای رفع این مسائل بستههای تشویقی موانع تولید به مراجع مربوطه پیشنهاد شده است و تعدادی از این بستههای تشویقی و رفع موانع تولیدی در اسفندماه سال گذشته توسط ستاد اقتصادی دولت تصویب و برای اجرا ابلاغ شده است که پیگیری اجرای آن نیز جزء اولویتهای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور است.
* کارخانه سیمان دهلران تا پایان آبان به بهرهبرداری میرسد
* کارخانه سیمان دهلران تا پایان آبان به بهرهبرداری میرسدوی بیان داشت: محور دوم جلسه امروز رسیدگی به طرحهای نیمه تمام از جمله رسیدگی به مساله کارخانه سیمان دهلران بود که با سرمایهگذاری بیش از 2 هزار میلیارد تومان و پیشرفت فیزیکی بیش از 90 درصد داشت که بنا به دلایلی فعالیت آن متوقف شده بود.
بیگزاده بیان داشت: براین اساس ستاد جلسات کارگروه و کمیتههای تخصصی خود را درباره این کارخانه سیمان برگزار کرد و در جلسه امروز تسهیلات لازم برای فعال کردن آن اتخاذ شد و پیشبینی میشود تا پایان آبان ماه این طرح تحویل مردم استان شود و قطعا تا پایان آبان ماه امسال فعال شدن و بهرهبرداری از این طرح خواهیم داشت.
وی گفت: محور سوم مورد بررسی در جسله امروز بررسی مشکلات واحدهای صنعتی تولید بتن در استان تهران بود که بنا به دلایل زیست محیطی پروانه بهرهبرداری آنها تمدید نمیشد که با لحاظ مسائل زیست محیطی تصمیم بر این شد که پروانه بهرهبرداری تمدید شود و در نتیجه بیش از 50 واحد بتوانند فعالیت خود را ادامه دهند.
وی افزود: با توجه به اینکه خط قرمز دولت جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی است مقرر شد، پروانه فعالیت این واحدها تمدید شود و برای حل ریشهای مشکلات کار به کمیته ذیربط ارجاع یابد.
بیگزاده بیان داشت: حدود 12 هزار واحد تولیدی غیرفعال در سطح کشور وجود دارد که حدود 70 درصد از این تعداد قابلیت فعال شدن دارند.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور اظهار داشت: از این تعداد واحدها بخشی توسط بانکها به دلیل عدم وصول مطالبات طی سالیان مختلف تملک شده است که براساس دستور ویژه رئیس جمهور و بانک مرکزی این موضوع بررسی و تعدادی از این واحدها به ذینفع اولیه خود بازگردانده شده و واحدهای فعالیت خودشان را دوباره آغاز کرده اند.
وی افزود: سال گذشته از 12 هزار واحد غیر فعال در کشور حدود 2 هزار واحد فعال شده است. همچنین بیش از هزار و 500 واحد توسط بانکها تملک شده است که قطعا ظرف سال جاری تلاش میکنیم تا مباحث مربوط به آن حل شود و واحدهای غیرفعال در این بخش به ذینفع اولیه بازگردد.
بیگزاده بیان داشت: تعداد واحدهای تولیدی زیر ظرفیت 50 درصد حدود 16 هزار واحد است که یکی از اولویتهای اساسی در قالب پروژههایی که در وزارتخانه پیگیری میشود فعال سازی این واحد است.
وی افزود: بیش از 7 هزار طرح صنعتی نیمه تمام در کشور وجود دارد که 2 هزار طرح آن بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و 5 هزار واحد آن نیز بین 60 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که با پیگیریهای جدی علت آن آن را شناسایی و آن را رفع خواهیم کرد.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولیدی در مورد مسائل زیست محیطی واحدهای تولیدی گفت: تعدادی واحد تولیدی در کشور وجود دارد که از سالیان پیش در کشور کار میکنند اما به دلیل توسعه شهرها با تغییر ضوابط زیست محیطی مجبور به تطبیق دادن واحدهای خود با این قوانین هستند.
وی افزود: بنابراین در این باره دو رویکرد را میتوان دنبال کرد که یکی تعطیلی واحدها و دیگری با رعایت قانون هوای پاک و انعطاف پذیری واحدها از تعطیلی آنها جلوگیری شود که ما رویکرد دوم را در دستور کار قرار دادهایم بنابراین در ابتدا به دنبال حل و فصل ریشهای مشکلات هستیم اما تا زمان رفع مشکلات و حل و فصل ریشهای مشکل اجازه نمیدهیم که این واحدها از فعالیت باز بمانند.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 244077