ناجی امهز، کارشناس لبنانی در گفتوگو با خبرگزاری فارس تاکید کرد، منابع انرژی رژیم صهیونیستی در تیررس مقاومت است و امروز تنها تجارتی که در سرزمینهای اشغالی رونق دارد، فرار از آنجاست.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، گزارشهای رسانههای عبری زبان و همچنین غربیها، از ضربه عمیق عملیات مقاومت به اقتصاد رژیم صهیونیستی در بخشهای مختلف از جمله امنیت غذایی، تولید و سرمایهگذاریهای خارجی، حکایت دارد.
حملات مقاومت فلسطین به شهرکهای صهیونیستنشین ضربه عمیقی به اقتصاد اسرائیل زده و علاوه بر اینکه وحشتی نسبت به آینده جامعه اسرائیل فراگرفته و سرمایه گذاران خارجی را هم از سرزمینهای اشغالی فراری داده است.
ناجی امهز کارشناس مسائل منطقه در لبنان در گفتوگو با فارس به سوالهایی پیرامون پیامدهای اقتصادی جنگ غزه برای رژیم صهیونیستی سخن گفت.
این کارشناس درباره آنچه از ضربات سنگین عملیات طوفان الاقصی بر اقتصاد رژیم صهیونیستی گفته میشود، گفت: طوفان الاقصی برای اسرائیل به طور همزمان یک سقوط سیاسی و نظامی و اقتصادی بود؛ یعنی اقتصاد اسرائیل هم متحمل خسارت سنگینی از این عملیات شد، زیرا این روزها بازرگانان هم برای تجارت در اسرائیل در وضعیت کنونی دچار هراس و سردرگمی هستند. سرمایهها از بیم آینده نامعلوم و مبهم رژیم صهیونیستی و اقتصاد آن از سرزمینهای اشغالی در حال فرار است.
وی با تاکید بر اینکه عواقب طوفان الاقصی بر اقتصاد اسرائیل در آینده دور و نزدیک بسیار سخت خواهد بود، گفت: افزون بر اینکه این عملیات به بازار مالی و تجاری اسرائیل آسیب زده به خزانه دولت آمریکا هم ضربه زده زیرا این کشور خود را ملزم به تزریق بیشتر کمکهای مالی به اسرائیل میداند اما از سوی دیگر با انتقادهای مردمی شدید هم در داخل آمریکا روبه رو خواهد شد.
امهز تاکید کرد: بنابراین در صورت طولانی شدن جنگ بازنده اول در اقتصاد و تولید خود دشمن متجاوز صهیونیستی است که تا این لحظه خسارات اقتصادی ناشی از جنگ برای آن بیش از ۱۳ میلیارد دلار برآورده شده و در صورت تداوم جنگ این خسارات دهها میلیارد دلار خواهد بود.
* خسارات اسرائیل در جبهه شمالی دست کمی از جبهه جنوبی ندارد
این کارشناس گفت: با توجه به تداوم شلیک موشکهای مقاومت از سمت غزه خسارات اقتصادی رژیم صهیونیستی بی وقفه ادامه خواد داشت و مشکل بزرگتر برای دشمن این است که این رژیم به شکل روزانه از سمت جنوب لبنان هم هدف شلیک راکت قرار دارد و خسارات وارده آمده به این رژیم در نتیجه تخلیه شهرکها یا تعطیلی فعالیتهای در شهرکهای صهیونیست نشین کم تر از خسارات وارد آمده به شهرکهای صهیونیست نشین همجوار غزه نیست.
امهز با تاکید بر افت شدید در بازار سرمایه گذاری و بازرگانی رژیم صهیونیستی گفت: البته در حال حاضر این موضوع به دلیل توجه رسانهها به مسائل نظامی چندان مورد توجه قرار ندارد، اما باید گفت در واقع امر سرمایه گذاری و تجارت در اسرائیل کاملا متوقف شده است و اگر لابی بین المللی صهیونیستی برخی تضمینها نداده بود، بازار بورس این رژیم کاملا سقوط میکرد و قیمت سهام آن به آرامی به زیر حداقل شاخص فعال کاهش م یافت، اما همگان معتقدند که در این خصوص فقط مساله زمان مطرح است و اگر چشم اندازی برای پایان عملیات نظامی علیه غزه وجود نداشته باشد، بورس اسرائیل کاملا فرو میپاشد.
* رکود در بازارهای رژیم صهیونیستی و احساس صهیونیستها از وجود موقتی
این کارشناس لبنانی با اشاره به تاثیر زیاد تداوم بسته ماندن شرکتهای جهانی در سرزمینهای اشغالی بر اقتصاد رژیم صهیونیستی گفت: در حال حاضر وضعیتی از رکود بر بازارهای رژیم صهیونیستی حاکم است. موجی از گرانی به راه افتاده و ساکنان سرزمینهای اشغالی در وضعیت نگرانی و بی ثباتی به سر میبرند. آنها احساس میکنند که وجودشان موقتی است و همواره مورد تهدید هستند.
* فرار از سرزمینهای اشغالی، تنها تجارتی که در اسرائیل رونق دارد
امهز با بیان اینکه ساکنان سرزمینهای اشغالی در نزد خود به این واقعیت اعتقاد دارند که کشوری را اشغال و به همه مردم آن ظلم میکنند، گفت: آنها می دانند که ثروت و منابعی را به سرقت برده اند که در اصل متعلق به آنها نیست؛ از همین روست که شرکتهای مستقر در سرزمینهای اشغالی احساس تعلق یا ثبات طولانی مدت ندارد .
این کارشناس با بیان اینکه در هر مرتبه نبرد رژیم صهیونیستی با فلسطینیان تمرکز این رژیم بر تامین صرفا مواد غذایی است، گفت: از همین رو شرکتهای دیگر امروز در جریان نبرد جاری هم در وضعیت توقف فعالیت خود به سر میبرد و تنها تجارتی که این روزها در رژیم صهیونیستی رونق دارد مربوط به شرکتهای هواپیمایی است؛ زیرا تقاضای زیاد و روز افزونی برای رزرو بلیط و خروج از سرزمینهای اشغالی وجود دارد.
* نپیوستن کشورهای عربی به تحریم رژیم صهیونیستی شرم آور است
این کارشناس موضع بسیاری از دولتهای عربی و اسلامی در نپیوستن به پویش تحریم رژیم صهیونیستی را شرم آور خواند و گفت: متاسفانه جهان عرب در قضیه رویارویی با دشمن صهیونیستی در همه سطوح بسیار مقصر است و از همین رو ما به ملتهای عربی و اسلامی امیدواریم کسانی که امکان مشارکت در مقاومت فلسطین را ندارند به نقش خود ایفا کرده و خواهان اخراج همه سفرای رژیم صهیونیستی و حتی کشورهای حامی این رژیم شوند.
وی با بیان اینکه مردم در کشورهای عربی و اسلامی باید دفاتر مبادلات تجاری بین رژیم صهیونیستی و این کشورها را تعطیل کنند، گفت: این قضیه در مورد ملت ترکیه هم صدق می کند، در لبنان هم که این کشور نوک پیکان در مناقشه با دشمن صهیونیست در همه سطوح نظامی، اقتصادی و راهبردی است، دشمن صهیونیستی هیچ حضور اقتصادی در لبنان ندارد.
امهز درباره احتمال حملات پهپادی مقاومت به میدان های گازی رژیم صهیونیستی که ارتش این رژیم هم پیش بینی وقوع آن را کرده است، گفت: در صورتی که دامنه جنگ گسترده شود، همه نیروهای مقاومت در این جنگ ورود خواهند کرد و آن زمان است که اروپا و آمریکا به اشتباه خود در حمایت از جنگ علیه غزه پی خواهند برد، زیرا با ورود همه نیروهای مقاومت به نبرد، ضررو زیان جهان در همه سطوح سنگین خواهد بود و کمترین خسارت را محور مقاومت متحمل میشود.
* غرب از تجربه حملات یمن به تاسیسات نفتی عربستان درس بگیرد
امهز گفت: همگان تجربه حملات علیه میدانهای نفتی عربستان سعودی و پیامدهای آن بر اقتصاد جهانی را به خوبی به یاد دارند، به نحوی که جهان را واداشت برای توقف جنگ ائتلاف سعودی-آمریکایی علیه یمن شتاب کند و همین قضیه درباره رژیم صهیونیستی نیز صدق میکند و همه منابع انرژی این رژیم در تیررس نیروهای مقاومت قرار دارد، آن زمان غربیهایی که با تحریم نفت و گاز روسیه دچار بحران هستند از حمایت از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه نیز پشیمان میشوند.
این کارشناس لبنانی در پایان تاکید کرد: جهان خواهد دید که چگونه دشمن اسرائیلی شکست خواهد خورد و قدرت پوشالی ان در هم خواهد شکت از همین رو قدرت های غربی و در راس آن آمریکا باید به دنبال راه حل ها برای مساله فلسطین و نه استفاده از منطق زور باشند.
ناجی امهز در ابتدای سخنان خود با تایید اینکه رژیم صهیونیستی به طور عمدی مناطق غیرنظامی غزه را هدف بمباران قرار می دهد، گفت: غزه در نتیجه تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی که زیرساخت ها و تاسیسات اقتصادی را هدف قرار داده ناگزیر ضربه شدیدی خورده است بخصوص که امکانات غزه طی نزدیک به دو دهه محاصره از سوی رژیم صهیونیستی بسیار اندک و وابسته به کمک های خارجی است.
وی در عین حال تاکید کرد: اما آنچه غزه در عملیات سیل الاقصی به دست آورد و ضربه بزرگی که به رژیم غاصب اسرائیل وارد شد، غزه را به خط مقدم سیاسی بازگردند و قطعا این بازگشت فرخنده و پیروزمندانه با دستاورد بزرگ طوفان الاقصی، بازتاب اقتصادی مثبت و رشد اقتصادی شتابان برای این منطقه خواهد داشت تا روند بازسازی و آبادانی این منطقه را هم به نحوی پیش ببرد که در یکصد سال اخیر بی سابقه بوده است.
امهز همچنین گفت یکی از دلایل پیش بینی ما در مورد توسعه اقتصادی در آینده پیش رو در غزه این است که احتمالا بسیاری از کشورهای عربی هم با پایان جنگ در جبران شکست و تحقیر خود در برابر ملتهایشان به دلیل انفعالی که در جریان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه داشتند سعی خواهند کرد، ارائه کمکهای مالی به نوار غزه را راه نجات خود در برابر خشم ملتهایشان بینند.
این کارشناس در پاسخ به اینکه چرا رژیم صهیونیستی ادعا میکند که معیشت فلسطینیهای غزه را تامین می کند و شماری از کارگران غزه در سرزمینهای اشغالی کار میکنند، گفت: رژیم غاصب صهیونیستی برای جذب سرمایهگذاریهای بینالمللی در فلسطین اشغالی، همواره این گونه دروغها را تبلیغ و سعی میکند در برابر جهانیان وانمود کند که هیچ برخورد و تقابلی بین این رژیم و مردم غزه وجود ندارد.
* نقشه اسرائیل برای ایجاد کانال غزه به عنوان رقیب کانال سوئز
امهز افزود: دشمن صهیونیستی با موافقت برخی رژیمهای عربی درصدد ایجاد کانالی است که اهمیتی کم تر از کانال سوئز نداشته باشد به این معنا که دشمن درصدد ضربه زده به منافع حیاتی مصر است و این کانال از نزدیکی غزه میگذرد از همین رو دشمن صهیونیستی همواره درصدد آواره ساختن مردم غزه یا کشتار آنها بوده و تجاوز کنونی به غزه را بهترین فرصت برای عملی کردن نقشه خود میبیند که دولتهای اردن و مصر در قبال آن هوشیار بوده و مخالفت خود را با اسکان آوارگان فلسطینی در کشورهایشان اعلام کردند
وی افزود: رژیم صهیونیستی حتی اگر برای عدهای از اهالی غزه در سرزمینهای اشغالی کار کارگری فراهم کرده از این جهت است که میخواند اهالی غزه را از هم جدا و پراکنده کند، به نحوی که در داخل سرزمینهای فلسطینی با کشورهای همجوار پراکنده باشند؛ از همین رو هر صحبتی از سوی دشمن صهیونیستی درباره تامین فرصتهای شغلی یا ارائه کمکها یا شراکت در هر کار اقتصادی با فلسطینیها قطعا مغایر با واقعیتهاست و همچنین مغایر با سیاست واقعی دشمن در بدبخت کردن مردم غزه از طریق محاصره برای آواره کردن آنهاست.
امهز با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در صورت ورود به جنگ زمینی غزه در باتلاق غزه گرفتار خواهد آمد، گفت: همگان میدانند که دشمن قطعا در هر عملیات زمینی دستکم 10 درصد نیروهایش را از دست خواهد داد؛ بخصوص که تجربههای پیشین و شکست خورده دشمن اسرائیلی و مهم ترین آن 2006 جلوی چشم آن است؛ زمانی که مقاومت اسلامی حزب الله توانمندی ارتش دشمن را نابوده کرده و آن را متحمل شکست سنگینی کرد؛ به نحوی که کابینه رژیم صهیونیستی و همه ژنرالهای این رژیم را در آن مقطع در تنگنایی شدید قرار داد تا جایی که برخی از آنها برکنار شده و اغلب آنها که در راسشان اولمرت بود به دلیل این شکست مجازات شدند.
وی تاکید کرد: ما همچنین نباید فراموش کنیم که مقاومت فلسطین در حال حاضر دهها اسیر اسرائیلی را در اختیار دارد که این امر هر گونه عملیات زمینی را پیچیده و وضعیت کشمکش یزرگی را نزد افکار عمومی صهیونیست ها در داخل و در سطح جامعه بین المللی ایجاد می کند از همین رو من معتقدم که افکار عمومی رژیم صهیونیستی تلاش خواهد کرد که کابینه نتانیاهو را برای ممانعت از انجام عملیات نظامی زمینی در غزه تحت فشار قرار دهد.
این کارشناس گفت: اما در راس همه این مسائل مهم ترین مساله این است که مقاومت اسلامی برای چنین عملیات نظامی هم در اوج آمادگی است و با قدرت و استواری قادر است که ارتش دشمن را متحمل خسارات سنگین جانی وتجهیزاتی کند.
پایان پیام/