منزل هوشمند با انواع سیستمهای اتوماسیون در خدمت آسایش و راحتی افراد قرار دارد. روشن و خاموش شدن چراغها، تنظیم ترموستات، باز و بسته کردن پردهها و غیره همگی بخشی از اتوماسیون خانه هستند. البته در این میان، اجرای فرمان صوتی برای کنترل بیشتر تجهیزات هوشمندسازی میتواند بسیار کاربردی باشد؛ چیزی که با بلندگو یا اسپیکر هوشمند امکانپذیر خواهد بود.
اسپیکر هوشمند چیست؟
تکنولوژی اتوماسیون علاوه بر این که با قابلیتهای متعدد در خدمت آسایش و راحتی افراد است، میتواند نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی و هزینههای مربوط به آن نیز داشته باشد. پیشرفت روزافزون تکنولوژی و ابزارهای مربوط به خانه هوشمند هر روز با یک دستگاه جدید بازار دیجیتال را غافلگیر میکند. در این میان اسپیکر هوشمند یکی از ابزارهای بسیار کاربردی در اتوماسیون است که کاربردهای متعددی دارد. اسپیکر یا بلندگوی هوشمند دستگاهی برای اجرای دستورات صوتی کاربران است که میتوان از آن در محل کار و ادارات، خانه، محیطهای آموزشی و غیره استفاده کرد. بلندگوی هوشمند معمولا مبتنی بر وای فای و شبکهی اینترنت است و کاربران میتوانند برای فعالسازی آن از طریق اپلیکیشن یا برنامهی اختصاصی اقدام کنند. برندهای مختلفی به تولید بلندگوی هوشمند میپردازند که از جملهی آنها میتوان به اسپیکر هوشمند گوگل، اسپیکر هوشمند اپل، اسپیکر هوشمند آمازون و غیره اشاره کرد.
کاربرد اسپیکر هوشمند
اسپیکرهای هوشمند کاربردهای متعددی در صنعت هوشمند سازی دارند. برای مثال این دستگاهها قادر به پخش فایلهای صوتی در زمانهای مشخص هستند. اتصال به اینترنت قابلیت این دستگاهها را بالا میبرد و درحالی که یک اسپیکر معمولی تنها قادر به پخش صدا با دستور کاربر است، اسپیکرهای هوشمند قابلیتهای بسیار پیشرفتهتری را ارائه میدهند که از جملهی آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• امکان اتصال اسپیکر هوشمند به سایر تجهیزات اتوماسیون و کنترل آنها با دستور صوتی
• امکان ارسال پیام و چت صوتی با یک فرمان صوتی
• قابلیت تبدیل فایل متنی به فایل صوتی در بلندگوی هوشمند
• امکان برنامهریزی برای یادآوری تقویم، دما و آب و هوت، زنگ هشدار، قرار ملاقات و غیره
• امکان پخش موسیقی، پادکست و غیره
مزایای استفاده از اسپیکرهای هوشمند
اگر تصمیم دارید خانهی خود را با تجهیزات مدرن هوشمند کنید، اسپیکر هوشمند یکی از تجهیزاتی است که پیشنهاد میکنیم از خرید آن غافل نشوید. اتوماسیون میتواند مزایای متعددی از جمله ارتقای سطح امنیت یا آسایش افراد داشته باشد اما از مهمترین مزایای استفاده از اسپیکرهای هوشمند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. آسایش و راحتی کاربران
روشن و خاموش کردن لامپ، ترموستات یا وسایل الکترونیکی خانه یکی از کارهایی است که ممکن است به سادگی به فراموشی سپرده شود. البته شما میتوانید با یک فرمان صوتی همهی این کارها را انجام دهید. مدیریت کردن و کنترل داشتن بر بخشهای مختلف ساختمان هوشمند با اسپیکر هوشمند به سادگی انجام میگیرد و کاربران میتوانند بدون نیاز به انجام کاری خاص، با یک دستور صوتی کارهای مختلف را از طریق دستیار صوتی خود انجام دهند.
2. صرفهجویی در زمان
برای اینکه کارهای خود را در سریعترین زمان ممکن و بدون فوت وقت انجام دهید، اسپیکرهای هوشمند یک ابزار کاربردی هستند. به این ترتیب در مدت زمان کوتاهی میتوانید تنظیم ترموستات، خاموش کردن چراغهای اضافی، باز کردن پردهها و کارهای دیگر را انجام دهید و در عین حال در خصوص آب و هوا از اسپیکر هوشمند خود سوال بپرسید!
3. صرفهجویی در مصرف انرژی
با کنترل تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، ترموستات، سیستم روشنایی هوشمند، سنسورها و غیره از طریق اسپیکر هوشمند و دستیار صوتی خود میتوانید تا حد زیادی در مصرف انرژی و متعاقبا هزینههای مرتبط با آن صرفهجویی کنید. با یک فرمان صوتی ساده قطع شدن منبع انرژی را اجرا کنید و در مصرف انرژی صرفهجویی کنید.
مجهز به قابلیتهای پیشرفته
نکتهای که ممکن است در مورد اسپیکرهای هوشمند سوالبرانگیز باشد، نحوهی تشخیص صدا است. لازم است بدانید پس از نصب و راهاندازی اسپیکر هوشمند، دستگاه زبان، لهجه و صدای کاربر را در حافظهی سیستم خود ذخیره میکند. به این ترتیب افراد در یک خانه میتوانند دستورات صوتی خود را به سادگی اجرا کنند. این ویژگی ثبت صدا باعث حفظ حریم خصوصی کاربران نیز میشود.
برخی از بلندگوهای هوشمند مجهز به دوربین هستند تا علاوه بر قابلیتهای صوتی خود، قابلیتهای بصری نیز به کاربران عرضه کنند. کاربر میتواند با اتصال به اینترنت، دستیار مجازی خود را راهاندازی کند و از این دستگاه برای برقراری تماسهای تصویری، تماشای ویدئو و فیلم از یوتیوب یا سایر سایتهای پخش ویدئو استفاده کند.
خرید بلندگوی هوشمند
انواع مختلفی از اسپیکرهای هوشمند از برندهای مختلف در سایز و اندازههای مختلف و قابلیتهای متعدد در بازار عرضه میشود که بسته به نوع تکنولوژی و برند میتوانند قیمتهای متفاوتی داشته باشند. اسپیکر هوشمند الکسا، اسپیکر هوشمند سونی، اسپیکر هوشمند شیائومی و غیره هر کدام قابلیتهای خاصی دارند. اما برای خرید اسپیکر هوشمند مناسب لازم است نیازهای خود را در نظر داشته باشید و یا با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید. برای خرید بلندگوی هوشمند میتوانید فاکتورهای مانند اندازه یا سایز دستگاه، قابلیتهای پیشرفته، برند، بُرد پخش امواج صوتی، جنس بدنه، قابلیت اتصال به وای فای یا بلوتوث و موارد دیگر را در نظر بگیرید.
تجهیزات مختلفی برای اتوماسیون خانهها، ادارات و غیره بکار برده میشوند. اگرچه تجهیزات اتوماسیون معمولا دارای اپلیکیشهای اختصاصی برای کنترل و مدیریت هستند اما شما میتوانید با خرید دستگاه بلندگوی هوشمند کنترل تجهیزات مختلف را از طریق یک فرمان صوتی در اختیار بگیرید. علاوه بر این بلندگوهای هوشمند میتوانند پاسخ سوالات مختلف شما را بدهند و یا موسیقی و پادکست مورد نظر شما را پخش کنند.