یک کارشناس سعودی با بیان اینکه تلاش عربستان برای پیوستن به بریکس به دلیل حمایت این گروه از منافع کشورهای در حال توسعه است، گفت که بانک توسعه بریکس سلطه دلار در مرحله پیشِ رو را محدود خواهد کرد.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، عید العید، مشاور اقتصادی عربستان در گفتوگو با اسپوتنیک گفت که هدف بانک توسعه جدید بریکس کمک به کشورهای عضو این گروه و کشورهای در حال توسعه در پروژههای زیرساختی عظیم است، در شرایطی که خیلی از نهادهای مالی با پیروی از نظام غربی شروط خودسرانهای را تحمیل میکنند.
عربستان سعودی هم یکی از کشورهایی است که در حال مذاکره برای پیوستن به بانک توسعه جدید گروه بریکس به عنوان عضوی جدید است.
العید به نقل از نمایندگان بانک توسعه جدید بریکس میگوید که این گروه اهمیت زیادی برای عربستان در خاورمیانه قائل است و در حال حاضر ریاض در حال انجام گفتوگوهای حرفهای با بریکس است.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: الحاق عربستان سعودی به سازمان بریکس روابط بین اعضای این بانک را تقویت میکند که توسط بزرگترین اقتصادهای نوظهور جهان به عنوان جایگزینی برای موسسات برتون وودز به رهبری غرب ایجاد شده است.
العید افزود: هدف اولیه بانک، همانطور که رئیس جمهور برزیل اشاره کرد، کاهش سلطه موسسات مالی بین المللی پیرو نظام غربی به رهبری ایالات متحده است که جهان در حال توسعه را با شروطی خودسرانه و به منظور تحقق منافع غرب، در بدهی فرو میبرد، بیشتر از اینکه به دنبال منافع کشورهای وام گیرنده باشد.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: جستوجوی موسسات مالی که حامی کشورهای در حال توسعه هستند و هدفشان منافع آنها باشد برای کشورها امری ضروری شده است و بانک توسعه جدید بریکس یکی از این سازمانها است، علاوه بر بانک آسیایی تامین مالی زیرساختها و مؤسسات تأمین مالی عربی از جمله بانک توسعه اسلامی و صندوق توسعه اوپک و مؤسسات ملی دیگر هم که در همین راستا فعالیت میکنند و در کل بانک توسعه بریکس سلطه دلار در مرحله پیش رو را محدود خواهد کرد.
به گفته مشاور سعودی، الحاق عربستان به بانک جدید از دو جهت مزایای زیادی برای بانک توسعه به همراه دارد که اولین مورد، توان مالی عربستان است که به معنای حمایت از این بانک با منابع مالی است که ممکن است جایگزینی آن با چیز دیگری دشوار باشد.
وی افزود: جنبه دوم این مزیت در تجربه بزرگ عربستان سعودی در حمایت از کشورهای در حال توسعه است که حدود ۵۰ سال در بسیاری از مناطق جهان سابقه دارد که در صورت تطبیق این تجربیات بر عملکرد بانک توسعه جدید تأثیر مثبت میگذارد.
تصمیم سیاسی برای ایجاد بانک توسعه جدید در چارچوب گروه بریکس در سال ۲۰۱۳، در جریان اجلاس دوربان در آفریقای جنوبی اتخاذ شد و در اجلاس بعدی سران در شهر فورتالزا برزیل در سال ۲۰۱۴، توافقنامهای به امضا رسید. این بانک به طور رسمی کار خود را در جلسه افتتاحیه شورای حکام بانک در ۷ ژوئیه ۲۰۱۵ در مسکو آغاز کرد.
هدف اصلی این موسسه تامین مالی پروژههای زیرساختی و توسعه پایدار در کشورهای عضو بریکس و کشورهای در حال توسعه است.
گروه بریکس یک سازمان بین المللی است که شامل روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی است و اقتصاد آنها ۲۳ درصد از حجم اقتصاد جهانی و ۱۸ درصد از حجم تجارت بین المللی را تشکیل میدهد.
پایان پیام/