معاون سازمان تعاون روستایی در اتاق تعاون ایران گفت: یکی از برنامههای آتی در وزارت جهاد کشاورزی، ارتقای ضریب خودکفایی در کالاهای اساسی خواهد بود، البته نمیتوان در همه کالاها خودکفا شد، اما در کالاهای اساسی و استراتژیک مسئله خودکفایی و خوداتکایی دنبال میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عوض علیزاده مقدم، امروز در اتاق تعاون ایران، اظهار کرد: یکی از برنامههای آتی در وزارت جهاد کشاورزی، ارتقای ضریب خودکفایی در کالاهای اساسی خواهد بود، البته نمیتوان در همه کالاها خودکفا شد، اما در کالاهای اساسی و استراتژیک مسئله خودکفایی و خوداتکایی دنبال میشود.
وی ادامه داد: همچنین برنامه برای کاهش تلفات و ضایعات بخش کشاورزی و استفاده از شرکتهای دانشبنیان در کشاورزی، در دستور کار قرار خواهد گرفت.
معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، گفت: اگر یک مثلث در بخش کشاورزی را درنظر بگیریم، برای پایداری کشاورزی نیاز به تأمین مالی با ظرفیت مردمی، همچنین ورود شرکتهای دانشبنیان و تشکلهای مردمی در این بخش است و نیز نیاز به اصلاح قانون و مقررات برای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی احساس میشود.
معاون سازمان تعاون روستایی ادامه داد: تأمین مالی کشاورزی با ظرفیت مردمی و به شکل درونزا در بخش کشاورزی باید انجام شود، این بخش حدود 14 درصد در تولید ناخالص داخلی کشور نقش دارد، در حالی که براساس نماگرهای بانک مرکزی، سهم کشاورزی از سرمایهگذاری ملی در سالهای مختلف حدود 3.9 درصد بوده است؛ یعنی بخش کشاورزی به صورت درونزا و مردمی در تأمین امنیت غذایی کشور نقش ایفا کرده است.
علیزاده به بحث ورود شرکتهای دانشبنیان به بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 200 هزار نفر فارغالتحصیل کشاورزی در کشور وجود دارد که میتوان آنها را در قالب فنی و مهندسی ساماندهی کرد.
وی همچنین به تشکیل بیش از 300 شرکت دانشبنیان در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: باید تحقیقات را غیردولتی و خصوصی کنیم و مردم را در بخش تحقیقات شریک کنیم.
معاون سازمان تعاون روستایی بر ضرورت اصلاح قانون مقررات مالی دولت تأکید کرد و گفت: باید بند «ل» ماده 28 این قانون اصلاح شود.
وی با اشاره به صنعت مرغداری، گفت: نیازمند تعریف زنجیره ارزش در تولید این صنعت هستیم، باید برنامه جامعی دیده شود که ارزش افزوده در صنعت مرغداری حداکثر شود و تلاش داریم در قالب تعاونیها حضور مردم در بخش کشاورزی پررنگتر شود.
در ادامه این نشست، فصاحت، مدیرعامل سازمان میادین میوهو ترهبار گفت: فضای کشاورزی نیاز به عزم جدی و تلاش وافر برای ایجاد تحول دارد و بخش کشاورزی باید برنامه راهبردی و تحول در حوزههای مختلف دام، طیور، زراعت، باغبانی و شیلات داشته باشد تا بتوانیم از شرایط سخت به ویژه در بخش دامداری عبور کنیم.
پایان پیام/