سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه تا تاریخ ۲۴ دی ماه امسال، ۶۶۰ هزار تن برنج وارد شده است، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۶ درصد کاهشیافته است گفت: سالانه نیازمند واردات حدود ۱.۲ میلیون تن برنج بدون احتساب واردت دخایر اساسی هستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مجیدرضا خاکی، سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران، در نشست خبری خود با اشاره به ناترازی و تلاطم در بازار برنج داخلی و خارجی، از افزایش قیمتها در این حوزه خبر داد.
وی اعلام کرد که تا تاریخ 24 دی ماه امسال، 660 هزار تن برنج وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 26 درصد کاهش نشان میدهد. در حالی که سالانه باید حدود 1.2 میلیون تن برنج بدون احتساب واردات توسط بخش دولتی به کشور وارد شود.
خاکی در ادامه افزود: «بر اساس این آمار، با وزارت جهاد کشاورزی مذاکره شده و مقرر شده که 600 هزار تن برنج دیگر وارد کشور شود. اما با توجه به تأخیر در این اقدامات، این محمولهها دیرتر از زمان مورد انتظار به بازار عرضه خواهند شد.»
میزان تولید و مصرف واقعی برنج در کشور باید شفاف شود
سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج در رابطه با تفاوت مصرف برنج داخلی و خارجی اظهار داشت: «مصرفکنندگان برنج داخلی و خارجی دو گروه جداگانه هستند و مرکز آمار باید نیاز این دو گروه را به طور جداگانه محاسبه کند. در نهایت، نهادهای متولی باید بر اساس این نیازمندیها، برنامهریزیهای لازم را انجام دهند.»
خاکی با تاکید بر ضرورت مدیریت اصولی بازار برنج افزود: «مدیریت بازار برنج باید به شکلی اصولی و با تشکیل کارگروهی برای مشخص کردن نیازمندیهای خانوار ایرانی در هر دو گروه مصرفی انجام شود.»
وی همچنین گفت که در حال حاضر نگاه قهری نباید در بازار برنج حاکم شود. وی درباره اثرات ممنوعیت واردات برنج و سهمیهبندیها اظهار داشت: «با سهمیهبندی واردات، ممنوعیت 4 ماهه واردات برنج دیگر موضوعیت ندارد و این اقدام زمان مناسب برای واردات برنج با قیمت پایینتر را از دست بازرگانان میگیرد.»
خاکی توضیح داد: «قیمت جهانی برنج از نیمه شهریور همزمان با آغاز برداشت کاهش مییابد، اما در داخل کشور، ممنوعیت واردات این فرصت را از ما میگیرد. همچنین تأمینکنندگان برنج کشور مبدا از این موضوع آگاه هستند و با رفع ممنوعیت واردات در پایان آبان ماه، قیمتها را افزایش میدهند.»
سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج در پایان گفت: «یکی از تبعات دیگر ممنوعیت واردات برنج این است که در چند ماه ابتدایی سال و پیش از مرداد، حجم زیادی برنج وارد کشور شده که این امر موجب تلاطم در بازار های خارجی و خرید این محصول به قیمت گرانتر، میشود.»
انتهای پیام/