وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اطلاعرسانی زودهنگام و گاه ناقص یا متناقض درباره مفاد طرحی که در مرحله اولیه بررسی کارشناسی است، موجب بیاعتمادی افکار عمومی میشود، گفت: هیچگاه مخالف رسانهای شدن طرح موسوم به «صیانت» نبودهام اما به چگونگی آن انتقاد داشته و دارم.
به گزارش ایسنا، در ماههای گذشته، طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی موسوم به «طرح صیانت»، در مجلس شورای اسلامی، نگرانیهایی در میان کسبوکاران و فعالان این حوزه ایجاد کرده و در حال حاضر کمیسیونی تخصصی مسوول رسیدگی و بررسی این طرح است. اما یکی از انتقادات کاربران، روند غیرشفاف بررسی این طرح بود که البته اعضای کمیسیون تخصصی، با برگزاری جلسات بهصورت آنلاین سعی در اطلاعرسانی به کاربران در این زمینه داشتند.
در عین حال، عیسی زارعپور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- چند روز پیش و در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوال ایسنا درباره نظر این وزارتخانه درباره طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی گفت: ما به طور مفصل با نمایندگان مجلس تعامل داشتهایم. در حال حاضر بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترک صورت خواهد گرفت و نظرات خود را نیز اعلام کردهایم. ما به دنبال اصلاح طرح صیانت هستیم. با توجه به ظرفیت موجود در مجلس، معتقدم اتفاقات خوبی برای مردم رقم خورد. در عین ساماندهی فعالیتها در فضای مجازی، نگرانی کسبو کارها و مردم در خصوص این طرح نیز برطرف شود.
نظر این وزارتخانه درباره طرح صیانتنظر این وزارتخانه درباره طرح صیانتوی تاکید کرد: مرجع تخصصی بررسی این طرح، مجلس شورای اسلامی ایران است و وزارت ارتباطات اصلاحات خود را به همین مرجع داده است. اتفاقی که از نظرم از ابتدا اشتباه رخ داد، این بود که بحث را رسانهای کردند. در حالی که این بحث باید در لایه نخبگانی حل شود، اما تبدیل به دغدغه و نگرانی برای تمام مردم شد. تاکید بر این است که به جای تلاطمهای اجتماعی، بحث در فضای کارشناسی و نخبگانی بررسی شود تا مصوبهای با اشکال شکل نگیرد. همچنین مهم است که منافع مردم، کسبوکارهای اینترنتی و فضای کلی مجازی کشور دچار مشکل نشود.
به چگونگی رسانهای شدن طرح صیانت انتقاد دارم
به چگونگی رسانهای شدن طرح صیانت انتقاد دارمدر حالی که از این اظهارات زارعپور، مخالفت با رسانهای شدن طرح صیانت برداشت میشد، او امروز در اینستاگرام خود نوشت: هیچگاه مخالف رسانهای شدن طرح موسوم به «صیانت» نبودهام اما به چگونگی آن انتقاد داشته و دارم. آنچه این روزها تحت عنوان «نظر وزیر ارتباطات درباره نادرست بودن رسانهای شدن طرح حمایت از حقوق کاربران» در برخی رسانهها منتشر شده، برداشتی غیردقیق و ناصحیح از سخنان بنده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: نسخه اولیه «طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه» زمانی رسانهای شد که دارای مشکلات، کاستیها و نقایص زیادی بود و خاطر عموم کاربران، فعالان زیستبوم فضای مجازی و صاحبان کسبوکارهای اینترنتی را مکدر کرده بود. وزارت ارتباطات در جلسات متعددی نظرات کارشناسی نمایندگان کسب وکارها، فعالان فضای مجازی و دستگاههای مرتبط با این حوزه را اخذ و جمعبندی کرد و با معرفی نمایندهای به کمیسیون ویژه بررسی این طرح در مجلس شورای اسلامی، تلاش کرد تا نقایص و کاستیهای این طرح برطرف شود. این روند هنوز هم ادامه دارد و طرح مذکور هنوز نهایی نشده است.
زارعپور همچنین خاطرنشان کرد: وقتی طرحی در مرحله اولیه بررسی کارشناسی است و تلاش همهجانبه برای ترمیم و اصلاح آن جریان دارد، اطلاعرسانی زودهنگام و گاه ناقص یا متناقض درباره مفاد آن موجب بیاعتمادی افکار عمومی میشود و بر روند تلاشهای اصلاحی اثر منفی میگذارد. قاعدتا اطلاعرسانی باید بر بحثهای کارشناسی و نخبگانی برای ترمیم کاستیها و نقایص متمرکز شود تا فضای اصلاحی توأم با دقت، طمانینه و سعه صدر پیش برود، وگرنه انتشار نسخه نهایی هر طرحی حتی قبل از تصویب و تایید یکی از وظایف رسانههاست. به اعتقاد من رسانهها نمایندگان افکار عمومی هستند و تلاششان برای آگاهی از جزئیات همه رویدادهای کشور و نقد منصفانه، بخشی از رسالت آنها و مایه رشد و ارتقا جامعه است.
انتهای پیام
شناسه خبر: 61633