رییس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی شرکت ها از لیست گروه های دو و سه خارج شدند اما در هیچ گروه دیگری قرار نگرفتند، گفت: این شیوه رندانهای است که برای جلوگیری از واگذاری شرکتها صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون تلفیق با بیان اینکه در حال حاضر گزارش اول کمیسیون تلفیق در خصوص تراز مالی را بررسی میکنیم، گفت: موضوع مولد سازی دارایی های دولت مربوط به تراز سرمایه ای است که در آینده بررسی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سهام و اوراق شامل تراز مالی میشوند، گفت: در حوزه بررسی دو سطح راهبردی و سطح بودجه را داریم. در سطح راهبردی نباید موضوع را به سطح تراز حسابداری بودجه تقلیل دهیم. در حقیقت باید سیاستهای اصل 44 را پیگیری کنیم.
رئیس کمیسیون تلفیق ادامه داد: در دهه 90 رشد سرمایهگذاری نداشتیم. این بدین معنا بود که بخش خصوصی مشارکت جدی در اقتصاد کشور نداشت در سال 1402 باید به کیفیت واگذاری ها دقت کنیم. در سالهای اخیر به بهانه کیفیت از واگذاری ی شرکتها از جمله شرکتهای زیرمجموعه شرکت نفت استنکاف شده است.
وی افزود: اینکه برخی شرکت ها از لیست گروه های دو و سه خارج شدند اما در هیچ گروه دیگری قرار نگرفتند. این شیوه رندانهای است که برای جلوگیری از واگذاری شرکتها صورت گرفته است. این موضوع از جانب مجلس دنبال خواهد شد. بخشی از درآمدهای واگذاری در سال جاری با واگذاری هلدینگ خلیجفارس محقق شد اما مجموع درآمدهای در نظر گرفته شده برای واگذاری که بیش از 100 هزار میلیارد تومان است با این شیوه محقق نخواهد شد.
باید پشتوانه های فرهنگی اجرایی و قضایی لازم برای تحقق صحیح واگذاریها ایجاد شود. این مسئله نیز از سمت مجلس پیگیری خواهد شد.
حسینی با اشاره به اینکه اوراق بدهی ابزار جبران کسری دولت است اما باید ابتدا ببینیم که علت کسری چیست، گفت: اگر اوراق را بفروشیم اما باز پرداخت آن را با ایجاد بدهی جدید پرداخت کنیم، قطعاً به بیراهه خواهیم رفت.
انتهای پیام/