قبل از خرید ساعت هوشمند چه مواردی را باید درنظر گرفت؟ بهترین ساعت های هوشمند بازار کدام هستند؟ در این مقاله به دنبال پاسخ به سوالات شما در مورد ساعت هوشمند هستیم.
از برندهای بزرگ در دنیای فناوری مثل اپل، سامسونگ و فیتبیت گرفته تا تولیدکنندگان قدیمی همچون فسیل، سعی دارند تا با راحتترین و سریعترین روش، نوتیفیکیشنهای گوشی موبایل شما را به مچ دستتان برسانند.
اگرچه ویژگیها و طراحی ساعتهای هوشمند متفاوت است، اما این گجتها علاوه بر صرفهجویی در وقت میتوانند به حفظ سلامتی شما هم کمک کنند. امروزه بسیاری از ساعتهای هوشمند سنسورهای سلامتی مختلفی از جمله ضربان قلب و تشخیص میزان اکسیژن خون دارند. مدلهای سلولار حتی میتوانند مستقل از گوشی فعالیت کنند.
قیمت ساعت هوشمند شاید با توجه به امکانات و فناوریهای آن مناسب باشد اما هنوز هم بسیاری از افراد آن را یک وسیله لوکس میدانند. بسیاری از نیازهای شما شاید با گزینههای ارزانتر هوشمند مثل دستبندها نیز برطرف شود.
قیمت ساعت هوشمندنوع نمایشگر ساعت هوشمند
بسیاری از ساعتهای هوشمند موجود در بازار به نمایشگرهای رنگی LCD یا AMOLED مجهز هستند. به طور قطع این قابلیت مصرف باتری را بالا میبرد. تولیدکنندگان نیز تلاش میکنند تا با بهبود کارایی دستگاه، عمر باتری را طولانیتر کنند. اغلب این محصولات از چند روز تا چند هفته دوام میآورند؛ اما اگر میخواهید در فواصل طولانیتری ساعت هوشمندتان را شارژ کنید، باید به دنبال ساعتی با نمایشگر سیاه و سفید مثل فسیل هیبرید مدل HR Charter باشید.
صفحه نمایش لمسی در ساعت هوشمند
شاید در نگاه اول، بهکارگیری صفحه نمایش لمسی در ساعت هوشمند کار بیهودهای بهنظر برسد. ممکن است انتخاب یک آیتم در نمایشگر لمسی کوچک دشوار باشد یا حتی تمام اپلیکیشنها از ژستهای حرکتی پشتیبانی نکنند. اما به هر حال بودن آن از نبودنش بهتر است.
سیستمعامل Wear OS گوگل که در تعدادی از ساعتهای هوشمند سامسونگ مانند گلکسی واچ 4 به کار گرفته شده، به خوبی با ژستهای حرکتی بهینه شده است. اعلانات کارتی با سوایپ کردن قابل رد کردن هستند و در عین حال میتوانید با تکان دادن مچ دست خود بین کارتها جابهجا شوید. سامسونگ در گلکسی واچ 3 و 4 از فریم چرخان بهره برده است که با آن میتوان در منوها پیمایش کرد.
اپل هم رویکردی ترکیبی را برای اپل واچ انتخاب کرده است که با کمک پیچ کناری و نمایشگری لمسی انجام میشود. میتوانید از پیچ کناری برای بزرگنمایی سریع روی محتوا یا اسکرول کردن استفاده کنید. صفحه نمایش هم به کمک فورس تاچ تفاوت بین ضربه زدن و لمس طولانی را تشخیص میدهد.
سنسورها
ساعتهای هوشمند فعلی به سنسورهای متنوعی مجهز هستند. پشتیبانی از ورزشهای مختلف، حسگر اپتیکال ضربان قلب با قابلیت محاسبه سطح اکسیژن خون، الکتروکاردیوگرام، اندازهگیری فشار خون، گامشمار، پایش وضعیت خواب، پایش وضعیت استرس و موارد بسیار بیشتر از این میتواند در یک اسمارت واچ بهکار گرفته شده باشد.
برخی از ساعتهای هوشمند برای ردیابی فعالیت به گوشی هوشمند شما وابسته هستند، اما بسیاری از آنها حداقل یک گامشمار داخلی برای شمارش قدمها در اختیار دارند.
برخی از مدلها دارای GPS داخلی هستند که آنها را برای کسانی که میخواهند در فضای باز بدوند یا دوچرخهسواری کنند، جذابتر میکند. به خاطر داشته باشید که استفاده از GPS تأثیر قابل توجهی بر عمر باتری خواهد داشت اما در ازای آن مسافت، سرعت و مسیر پیموده شده را میتوان مشاهده کرد.
اپل، سامسونگ و فیتبیت در محصولات جدید خود دارای سنسورهای ECG مورد تایید FDA هستند. الکتروکاردیوگرام میتواند آریتمی قلبی یا غیرطبیعی بودن ریتم قلب را تشخیص دهد. البته برخی از این قابلیتها مانند ECG در کشورمان در دسترس نیستند.
چه گوشی استفاده میکنید؟
اولین نکته سازگاری است. هیچ ساعت هوشمندی را بدون اطمینان از اینکه با گوشی موبایل شما سازگار میشود یا خیر، خریداری نکنید. هنگام خرید به عمر باتری ساعت توجه کنید. ساعتهای هوشمند هیبریدی که بیشتر شبیه به ساعتهای آنالوگ هستند، شارژدهی بیشتری داشته اما صفحهنمایش لمسی ندارند. مزیت دیگر امکان تعویض بند است. برخی از ساعتهای هوشمند قابلیت تعویض بند را دارند که شاید در آینده مورد نیاز باشد.
همین ابتدا با توجه به گوشی همراهتان میتوانید انتخاب کنید. اگر آیفون دارید، امکان استفاده از بسیاری از ساعتهای هوشمند بازار را دارید اما هیچ انتخابی بهتر از اپل واچ نخواهد بود. اگر هم گوشی شما مجهز به سیستمعامل اندروید است، سراغ اپل واچ نروید.
در ادامه با برخی ساعتهای هوشمند مطرح بازار آشنا میشویم:
سامسونگ گلکسی واچ 4
ساعت هوشمند سامسونگ گلکسی واچ 4 نمایشگر سوپر امولد با ابعاد 1.4 اینچ در مدل 44 میلیمتری و 1.2 اینچ در مدل 40 میلیمتری دارد. مشخصات فنی آن شامل تراشهی Exynos W920 به همراه 1.5 گیگابایت رم و 16 گیگابایت حافظهی داخلی است. سنسورهای سلامتی از جمله حسگر اپتیکال ضربان قلب با قابلیت محاسبه سطح اکسیژن خون، الکتروکاردیوگرام و فشارسنج در این مدل وجود دارند. ساعتهای سری گلکسی واچ از نظر ظاهری نسبت به اپل واچها شباهت بیشتری به ساعتهای عادی دارند.
ساعت هوشمند سامسونگسامسونگ گلکسی واچ 4 کلاسیک
گلکسی واچ 4 کلاسیک سامسونگ دو مدل 46 و 42 میلیمتری دارد که به ترتیب دارای نمایشگری با ابعاد 1.4 و 1.2 اینچ هستند. سایر مشخصات فنی مشابه مدل گلکسی واچ 4 است.
سامسونگ گلکسی واچ اکتیو 2
دو مدل با فریم استیل و آلومینیوم دارد که در ابعاد 44 و 40 میلیمتری عرضه میشود. مدل 44 میلیمتری نمایشگر Super AMOLED با ابعاد 1.4 اینچ دارد و صفحه نمایش مدل 40 میلیمتری 1.2 اینچی است. سامسونگ از تراشهی Exynos 9110 و سیستمعامل تایزن در این سری بهره برده است. حسگر ضربان قلب و ECG در این مدل وجود دارد.
سامسونگ گلکسی واچ اکتیو
امکان استفاده از سیمکارت در گلکسی واچ اکتیو سامسونگ وجود ندارد و فقط در یک مدل با نمایشگر سوپر امولد 1.1 اینچی عرضه شده است. تراشهی آن اگزینوس 9110 است و سیستمعامل تایزن را اجرا میکند.
اپل واچ سری 7
اپل واچ در هر سری تنوع زیادی دارد اما مشخصات فنی آنها مشابه یکدیگر هستند. اپل واچ سری 7 در دو اندازه 45 و 41 میلیمتری عرضه میشود و تفاوت مهم آنها در نوع ماده بهکار رفته در فریم است. سه ماده استیل، آلومینیوم و تیتانیوم سه مدل اصلی اپل واچ سری 7 را تشکیل میدهند. مدلهای سلولار از سیمکارت eSIM پشتیبانی میکنند و همگی به وایفای، GPS و NFC مجهز هستند.
تراشهی اپل واچ سری 7، Apple S7 نام دارد که به یک پردازندهی دو هستهای و 32 گیگابایت حافظهی داخلی و سیستمعامل watchOS 8.0 مجهز شده است. مدلهای 45 میلیمتری، نمایشگر رتینا LTPO OLED با ابعاد 1.9 اینچ و مدلهای 41 میلیمتری نمایشگر 1.69 اینچی دارند. حسگرهای سلامتی این محصولات شامل حسگر اپتیکال ضربان قلب با قابلیت محاسبه سطح اکسیژن خون، فشارسنج، هشدار ریتم نامرتب ضربان قلب و تشخیص افتادن است. همانطور که پیشتر ذکر شد به صورت پیشفرض قابلیتهای مربوط به ECG اپل واچها در کشورمان فعال نیستند.
اپل واچ SE
اپل واچ SE در دو مدل 44 و 40 میلیمتری عرضه شده که نمایشگر آن به ترتیب 1.78 و 1.57 اینچ است. از مشخصات فنی آن میتوان به تراشهی Apple S5 به همراه 1 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظهی داخلی اشاره کرد. حسگر ضربان قلب، فشارسنج و ارتفاعسنج هم در اپل واچ SE بهکار رفته است اما خبری از ECG نیست. این ساعت در حقیقت نسخهی اقتصادی اپل واچ محسوب میشود.
اپل واچ سری 6
اپل واچ سری 6 در سال 2020 معرفی و به بازار عرضه شد و در دو مدل ۴۰ و ۴۴ میلیمتری قابل خریداری است. فریم آن مشابه سری 7 از استیل، آلومینیوم یا تیتانیوم تشکیل شده و در مدلهای سلولار از سیمکارت eSIM پشتیبانی میکند. اپل در سری 6 از تراشهی Apple S6 به همراه 1 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظهی داخلی استفاده کرده است.
مدلهای 44 میلیمتری نمایشگر همیشه روشن رتینا LTPO OLED با ابعاد 1.78 اینچ و مدلهای 40 میلیمتری نمایشگری با ابعاد 1.57 اینچ دارند. حسگرهای ضربان قلب، ECG و امکاناتی همچون وایفای، GPS و NFC نیز در این سری وجود دارد.
ساعت هوشمند شیائومی
شیائومی علاوه بر دستبندهای سلامتی می بند، زیربرندهای مختلفی از جمله هایلو، ایمیلب، میبرو، امیزفیت و ردمی دارد. اگر ساعت هوشمند را برای ورزش نیاز دارید، سری امیزفیت مانندAmazfit Bip U Pro ، سنسورها و امکانات بسیار زیادی را برای ورزشکاران مهیا کرده است.
ساعتهای هوشمند هایلو مثل GST LS09B و هایلو RS3 LS04 علیرغم قیمت مقرون بهصرفه، حسگر ضربان با قابلیت محاسبه سطح اکسیژن خون را ارائه میدهند و اخیرا در بازار کشورمان محبوبیت بالایی یافتهاند.
واچ S1 شیائومی
ساعت هوشمند شیائومی واچ S1 و برادرش واچ S1 اکتیو از جدیدترین مدلهای ساعت این شرکت چینی هستند. شیائومی در ساعتهای خود از سیستمعامل اختصاصی خود استفاده میکند اما مشکلی از بابت اتصال به گوشیهای مختلف اندروید یا iOS ندارد. سری S1 شیائومی نمایشگر امولد 1.43 اینچی با تراکم 326 پیکسل بر اینچ دارد. مدل پایه به فریم استیل و مدل اکتیو به فریمی از جنس آلومینیوم مجهز شده است.
ساعت هوشمند شیائومیساعت هوشمند هواوی
هواوی در کنار مچبند سلامتی، ساعت هوشمند هم تولید میکند و محصولات آن قیمت مناسبی در بازار دارند. سری واچ GT علاوه بر تنوع زیاد امکانات بسیار خوبی دارد که قابل رقابت با شیائومی است.
شناسه خبر: 247598