معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما ممنوعیت صادرات نخواهیم داشت مانند همه کشورها با استفاده از عوارض سیاستهای خود را اعمال خواهیم کرد.
مسئولان با حضور در میز اقتصادی نکاتی را در خصوص اجرای الگوی کشت مطرح کردند.
سوال:آخرین وضعیت الگوی کشت به کجا رسید؟ آقای قربانی معاون وزیر جهاد کشاورزی:در ارتباط با الگوی کشت دو سطح نظارت وجود دارد یکی در استانها که در همدان و زنجان در حال پیش رفتن است و یکی نیز در سطح وزارت جهاد کشاورزی که در حال حاضر در خوزستان و فارس در ستاد معاونت در حال پیگیری است.نگاه در این خصوص به این شکل است که نمایندگان کشاورزها، مجموع مدیران و همه دست اندرکار را در یک بخش داشته باشیم تا خواسته و کمبودهای آنها را بشنویم و دستور به رفع آنها صادر کنیم.در کل با توجه به این که در استانها بذر را خریداری کرده ایم و بر اساس تقویم کشت توزیعها انجام شده است کار در حل پیش رفتن است.در استانها نیز مجریهای الگوی گشت حضور پیدا میکنند و خوشبختانه استاندارها و مسئولان درگیر موضوع همگی پای کار هستند.
سوال:آخرین وضعیت الگوی کشت به کجا رسید؟قربانی معاون وزیر جهاد کشاورزی:سوال:آیا جلسات در خصوص الگوی کشت منظم برگزار میشود؟قربانی: یک برنامه ارائه و از ۱۵ آبان شروع شده و بر اساس تقویم الگوی کشت به سوالات احتمالی پاسخ داده میشود الگوی کشت نیز در این جلسات تشریح میشود و جلسات برگزار میشود؟ سوال:تقویم زمانی الگوی کشت برای همگان منتشر میشود؟قربانی: بله این امکان وجود دارد تا استانها در جریان قرار گیرند.
سوال:آیا جلسات در خصوص الگوی کشت منظم برگزار میشود؟قربانیسوال:تقویم زمانی الگوی کشت برای همگان منتشر میشود؟قربانی:سوال: اعطای یارانه الگوی کشت به کجا رسید؟قربانی: در ارتباط با یارانه الگوی کشت دو سیاست وجود داشت. یک در سال زراعی موجود از محل بودجه ۱۴۰۱ یارانه تامین شود که خوشبختانه ما کود و بذر یارانهای را را برای کشاورزان در برنامه داشته ایم وبرای بودجه ۱۴۰۲ برنامه که مد نظر است ۴۰ هزار میلیارد یارانه را در اختیار جهاد کشاورزی قرار گیرد برای این که زمانی که کشاورز کاهش در آمد از نظر الگوی کشت داشت با آن بودجه مواردی را در نظر بگیرم این مورد در بودجه قرار خواهد گرفت اما ممکن است عدد مد نظر تغییری داشته باشد . بیشتر یارانه پرداختی در خصوص کودهایی در زمینه محصولات راهبری مانند کلزا بوده است و همه افراد یارانه را غیر مسقیم در یافت کرده اند.
سوال: اعطای یارانه الگوی کشت به کجا رسید؟قربانیسوال: آیا در حوزه بازار هم کاری شده است؟قربانی: یکی از پیوستها در الگوی کشت بخش بازار است وزارت جهاد به دو شکل در این زمینه ورود کرده است اول تعاونی روستا برای خرید توافقی وارد عمل میشوند و دوم به اتحادیه باغداران از محل تبصره ۱۸ تسهیلات برای خرید داده شده و در کل ۵۰ میلیارد برای کیوی و برای مرکبات ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
سوال: آیا در حوزه بازار هم کاری شده است؟قربانیسوال:در خصوص کاشت سویا در چه مرحله ای هستیم؟قربانی:کاشت سویا هنوز شروع نشده است منتظر اطلاعات هستیم تا جمع بندی ارائه شود.۲ میلیون ۴۰۰ هزار تن تامین کود اوره داشتیم در ارتباط با سایر کودها مشکلی نداریم مشکلات این حوزه حل شده است.تغییر امسال در حوزه کود این است که همه خریدها باید در سامانه خدمات نظارتی باشد.
سوال:در خصوص کاشت سویا در چه مرحله ای هستیم؟قربانیسوال: در خصوص تعرفه محصولات جالیزی موضوع به کجا رسید؟
سوال: در خصوص تعرفه محصولات جالیزی موضوع به کجا رسید؟قربانی: از ابتدای ۱۴۰۲ تعرفه محصولا جالیزی ۱۰۰ درصد قیمت پایه محصولات خواهد بود البته این نکته در خصوص محصولات آب بر است البته اگر کشور هدف صادرات تعرفهها را تغییر تعرفههای مد نظر نیز هوشمندانه عمل خواهند شد.
قربانیدر خصوص تعرفههای جدید این تعرفه برای سیب زمینی ۷۰، گوجه ۱۰۰ و پیاز ۱۲۰ درصد بوده این تعرفه که روزهای گدشته مطرح شده به صورت موقت است و دو هفته دیگر به روند قبل بازگشته میشود. ما ممنوعیت صادرات نخواهیم داشت مانند همه کشورها با استفاده از عوارض سیاستهای خود را اعمال خواهیم کرد.
سوال: در استان کرمانشاه مشکل کود وجود دارد؟آقای چاله چاله رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه: در زمینه مشکل کود در این استان باید اشاره به مشکل بخش توزیع از پتروشیمی به واحدهای کارگزاری کرد که با افزایش سوخت مشکل حل شد.
سوال: در استان کرمانشاه مشکل کود وجود دارد؟چاله چاله رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه:سوال:کود در استان چهار محال و بختیاری مشکل دارد؟آقای برزگر رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهار محال و بختیاری: بیش از ۶ هزار تن دپو کود در استان وجود دارد و مشکلی در این خصوص نداریم.
سوال:کود در استان چهار محال و بختیاری مشکل دارد؟برزگر رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهار محال و بختیاریسوال:در استان مازنداران در خصوص الگوی کشت اقدامی انجام شده است؟ آقای عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازنداران: یکی از موضوعات مهم دولت ۱۳ ام اجرای الگوی کشت بود ما در استان هم کمبود تولید و هم زیادی تولید را داریم و باید به آن تعادل ببخشیم به طور مثال در مرکبات تولیدات زیادی وجود دارد.
سوال:در استان مازنداران در خصوص الگوی کشت اقدامی انجام شده است؟عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندارانبرنج و گندم و جو جز اولویت ما است باید در سطح برنامه ۶ درصد آب خود را مدیریت کنیم . زمانی که موضوع به ما ابلاغ شد جلسات و کمیتهها تشکیل و موارد به شهرستانها ابلاغ شده است تا بتوانیم در ۱۴۰۱ برنامه کشت پاییز را پیش ببریم.
بنا داریم در تولید دانه روغنی رشد داشته باشیم قرار بر این است که طی یک برنامه ۵ ساله تا ۳ برابر سطح در این محول افزایش داشته باشیم. در کل موارد مطرح شده در دو بخش مد نظر است یکی بخش یارانه پرداختی و قسمت بعد بازار است در ارتباط با یارانه بذر و کود این مورد در حال اجرا است نزدیک به ده هزار کشت کلزا قرار داد بسته ایم و حدود ۴۵ هزار هکتار از اراضی به گندم و جو اختصاص داده شده است
سوال: الگوی کشت در اردبیل در چه مرحلهای است؟آقای تقی زاده استان اردبیل: در خصوص الگوی کشت بعد از ابلاغیه برنامه ریزی و جلسات انجام شد و اقدامات شروع شده است حدود ۳۲۰ هزار اراضی دیم را کشت پاییزی انجام دادهایم و در رابطه با یارانه نیز بیشتر همان بحث کود است که ۵۰ درصد کمک دولت بر روی قرار دارد تا به حال ۶۰ درصد سهمیه یارانهای اختصاصی را توذیع کرده ایم.
سوال: الگوی کشت در اردبیل در چه مرحلهای است؟تقی زاده استان اردبیلسوال: برای کشت سویا کاری انجام شده است؟تقی زاده:امسال برای کشت سویا کاران هنوز اقدامی انجام داده نشده است.
سوال: برای کشت سویا کاری انجام شده است؟تقی زادهباشگاه خبرنگاران جواناقتصادیصنعت ، تجارت و کشاورزی
شناسه خبر: 863410