مدیرعامل سازمان حسابرسی گفت: اکثر زیان ۳۵ هزار میلیاردی شرکتهای دولتی مربوط به تکالیفی است که دولت بر عهده آنها گذاشته و از همین جهت میتوان گفت که یارانه پنهان است.
باشگاه خبرنگاران جوان - بزرگ اصل گفت: از ۳۳۰ شرکتی که بررسی کردیم ۲۰۰ تای آنها زیان ده بودند. به طور کلی شرکتهای پیوست ۳ قانون بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومان زیان داشتند که به صورت تلفیقی و با حذف معاملات درون سازمانی انجام شده است. بالای ۹۰ درصد این زیان مربوط به ۱۰ شرکت دولتی است. سوددهی شرکتهای دولتی ۴۸ هزار میلیارد تومان بوده است که شرکت ملی نفت با ۱۴ هزار میلیارد تومان، صندوق توسعه که البته در پیوست قانون بودجه نمیآید، ایمیدرو و شرکت ملی صنایع پتروشیمی که واقعا سودده است با ۳۰ همت که ۷ تای آن مربوط به دولت است در راس آنها قرار دارد.
باشگاه خبرنگاران جوانباشگاه خبرنگاران جوانبه گفته او، در مورد شرکتهای زیانده دولتی بانک ملی با ۱۴ هزار میلیارد تومان، برق حرارتی با ۱۳ هزار میلیارد تومان، توانیر و شرکت بازرگانی دولتی با هزار میلیارد تومان، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با ۹ هزار میلیارد تومان، شرکت مدیریت منابع آب با سه هزار و هفتصد میلیارد تومان آب، سازمان بیمه سلامت با ۱۸۰۰میلیارد تومان، آب و فاضلاب با ۱۶۰۰، شرکت گاز و هواپیمایی جمهوری اسلامی هرکدام با ۱۵۰۰ میلیارد تومان با از جمله آنها قرار دارد.
البته باید توجه داشت که اکثر اینها مربوط به تکالیفی است که دولت بر عهده آنها گذاشته است. به عنوان مثال، خرید و فروش گندم برای شرکت بازرگانی دولتی یا تسهیلات تکلیفی که بر عهده بانک ملی گذاشته شده است. در واقع میتوان گفت این مبالغ زیان نیستند، یارانه پنهانی هستند که دولت میدهد.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 62854