دبیر کل اتاق اصناف ایران گفت: در نشستی با حضور اعضای کارگروه نانوایان اتاق اصناف ایران ریز هزینههای نانوایان را احصا و به ستاد تنظیم بازار ارسال کردیم.
محمد باقر مجتبایی، دبیر کل اتاق اصناف ایران گفت: قیمت گذاری دستوری از جمله مشکلاتی است که در رسته نانوایان نیز مشهود است. واضح است که قیمتگذاریهای دستوری بدون در نظر گرفتن هزینههای نانوایان منطقی نیست. از سوی دیگر قوت غالب مردم نان است و این مورد به ویژه در قشر کم درآمد حساسیت بالایی دارد. بر این اساس ستاد تنظیم بازار جلساتی به منظور بررسی هزینههای تامین نان داشته است.
مجتبایی می گوید: اتاق اصناف ایران در این ستاد اعلام کرده است که هزینه های نانوایان طی یک سال گذشته افزایش یافته است و تنها قیمت آرد ثابت مانده است. این در حالی است که نرخ آرد تنها ۲۵ درصد هزینه نانوایان را شامل میشود. به عنوان مثال اجاره مغازه ها بیش از ۴۰ درصد، دستمزد کارگر طبق قانون کار ۳۹ درصد و هزینه انرژی که مربوط به خود دولت است افزایش یافتهاند.
به گفته او حتی با وجود نادیده گرفتن برخی از موارد، باز هم ۷۰- ۸۰ درصد هزینه های نانوایان در نرخ مصوب نان دیده نشده است و از این رو نانوایان ضررده شدهاند.
اتاق اصناف ایران در ستاد تنظیم بازار خواستار اتخاذ تصمیمات مناسبی شده تا ضمن حمایت از مردم و جلوگیری از افزایش هزینههای سبد خانوار، مانع از تعطیلی نانواییها شود. در همین راستا و بنابر صورتجلسه آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار و طبق پیشنهاد اتاق اصناف ایران مقرر شد تا ریز هزینههای قیمت تمام شده انواع نان در سطح کشور را احصاء کرده و به وزارت جهاد کشاورزی ارائه کنیم و در نهایت در ستاد تنظیم بازار جمع بندی شود.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی
باشگاه خبرنگاران جواناقتصادیصنعت ، تجارت و کشاورزی
شناسه خبر: 120810